Családireceptkönyv.hu

Lila káposztával töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fehér húsú, nem csípős paprika, lila káposzta, minden kilogrammhoz 2 dkg só, üvegenként 8-10 szem köménymag, 8 dl víz, 2-3 dkg cukor, 2 dkg só, 2,5 dl 10%-os ecet, literenként 1 g szalicil vagy 1,5 g benzoesavas nátrium

Elkészítés:


1. A fehér húsú, nem csípős paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, a magházát.

2. A piros káposztát tisztítsuk meg a néhány hibás és szennyezett levelétől, majd éles, hegyes késsel szedjük ki a torzsáját.

3. Azután gyaluljuk le a káposztát, de kisebb mennyiséget kézzel is vághatunk.

4. A káposztaszeletek ne legyenek 3-4 mm-nél szélesebbek.

5. A leszeletelt káposzta minden kilogrammjához keverjünk 2 dkg sót, és legalább két órán át hagyjuk állni, közben néha keverjük meg.

6. Ezután jól nyomkodjuk ki, és töltsük meg vele a kicsumázott paprikákat, majd tegyük 2-3 literes üvegekbe.

7. A paprikát rakjuk szájjal fölfelé az üvegekbe és hintsünk mindegyikbe 8-10 szem köménymagot.

8. Készítsük el a felöntőlevet: 8 dl vízhez adjunk 2-3 deka cukrot, 2 dkg sót, és a forralás végén 2,5 dl 10%-os ecetet.

9. Tegyünk bele literenként 1 g szalicilt vagy 1,5 g benzoesavas nátriumot is.

10. Forrón töltsük a felöntőlevet a paprikára, majd zárjuk le celofánnal.

11. Még kétszer öntsük le a felöntőlevet - kissé nyomkodjuk is ki a káposztával töltött paprikából - majd felforralva ismételten forrázzuk le a paprikát.

12. Végül zárjuk le celofánnal.

Lila káposztával töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nyári savanyúság télire
Nyári savanyúság télire

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Nyári savanyuság télire – Csalamádé
Nyári savanyuság télire – Csalamádé

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Készítsünk finom ecetes savanyúságot a nagymama rece
Készítsünk finom ecetes savanyúságot a nagymama rece

Ecetes hagyma – Szükségünk lesz egy kiló, lehetőleg minél kisebb, diónagyságú hagymára. Továbbá szerezzünk be egy kisebb csípős paprikát, borsot, tormát, sót, cukrot, vörösborecete...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klára
Uborkasaláta télire befőzőautomatával
Uborkasaláta télire befőzőautomatával

Az uborkát megmosom (de nem hámozom meg) felkarikázom és üvegekbe rakom. A fokhagymát hajszál vékonyan felszeletelem és elosztom az uborkákon. Minden üvegbe szórok mustármagot és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk