menu

Családireceptkönyv.hu

Lila káposztával töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fehér húsú, nem csípős paprika, lila káposzta, minden kilogrammhoz 2 dkg só, üvegenként 8-10 szem köménymag, 8 dl víz, 2-3 dkg cukor, 2 dkg só, 2,5 dl 10%-os ecet, literenként 1 g szalicil vagy 1,5 g benzoesavas nátrium

Elkészítés:


1. A fehér húsú, nem csípős paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, a magházát.

2. A piros káposztát tisztítsuk meg a néhány hibás és szennyezett levelétől, majd éles, hegyes késsel szedjük ki a torzsáját.

3. Azután gyaluljuk le a káposztát, de kisebb mennyiséget kézzel is vághatunk.

4. A káposztaszeletek ne legyenek 3-4 mm-nél szélesebbek.

5. A leszeletelt káposzta minden kilogrammjához keverjünk 2 dkg sót, és legalább két órán át hagyjuk állni, közben néha keverjük meg.

6. Ezután jól nyomkodjuk ki, és töltsük meg vele a kicsumázott paprikákat, majd tegyük 2-3 literes üvegekbe.

7. A paprikát rakjuk szájjal fölfelé az üvegekbe és hintsünk mindegyikbe 8-10 szem köménymagot.

8. Készítsük el a felöntőlevet: 8 dl vízhez adjunk 2-3 deka cukrot, 2 dkg sót, és a forralás végén 2,5 dl 10%-os ecetet.

9. Tegyünk bele literenként 1 g szalicilt vagy 1,5 g benzoesavas nátriumot is.

10. Forrón töltsük a felöntőlevet a paprikára, majd zárjuk le celofánnal.

11. Még kétszer öntsük le a felöntőlevet - kissé nyomkodjuk is ki a káposztával töltött paprikából - majd felforralva ismételten forrázzuk le a paprikát.

12. Végül zárjuk le celofánnal.

Lila káposztával töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Savanyúságöntet
Savanyúságöntet

1 üvegliterhez 0,5 dl 20 %-s ecet, kb. 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, fűszerek: köménymag, egész bors, babérlevél, torma, kapor - ízlés szerint Kevés tartósítószer Hidegen:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
http://retete-usoare.info/foi-de-vita-de-vie-pentru-
http://retete-usoare.info/foi-de-vita-de-vie-pentru-

.Cel mai bine ar fi să conservați frunzele de viță-de-vie culese în perioada de înflorire. Însă puteți să le sărați și în alte perioade. Adunați frunzele cu nuanță verde deschisă,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Az egész keveréket 3-4 dkg sóval keverjük össze és 24 órán át hagyjuk pihenni. Közben is keverjük meg néha. 2. Ezután nyomkodjuk ki, lehetőleg úgy, hogy a zöldségszeletek ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú uborka másképp
Savanyú uborka másképp

Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk