1,5 kg paprika, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg uborka, 1 kg hagyma, 30 dkg cukor, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg só, 3 dl 20%-os ecet, 1 púpozott tk szalicil
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük.
2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk.
3. Víz nem kell hozzá.
Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszelőn vékonyra szeleteljük az uborkát és a hagymát. A vizet a cukorral, sóval felforraljuk, majd belekeverjük a tartósítókat. Hozzáöntjük az ecetet, majd az egészet az uborká...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű