20 szelet szalonna vagy sonka, 1 kg burgonya, só, kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyem, 2 tojás sárgája, őrölt bors
1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzöldet, és a krumplira öntjük.
3. Burgonyanyomóval összetörjük, belekavarjuk a tojások sárgáját, és megsózzuk.
4. Minden sonkaszeletre egy evőkanál fűszeres burgonyát teszünk és felgöngyöljük.
5. Forró olajban megsütjük.
Burgonyát megpucoljuk, megmossuk, 2 mm vastagra vágjuk. Egy kerek sütőformát /kb. 20 cm-es/ kikenünk a vaj és olaj keverékével, beleállítjuk a burgonya szeleteket kicsit megdöntv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű