20 szelet szalonna vagy sonka, 1 kg burgonya, só, kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyem, 2 tojás sárgája, őrölt bors
1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzöldet, és a krumplira öntjük.
3. Burgonyanyomóval összetörjük, belekavarjuk a tojások sárgáját, és megsózzuk.
4. Minden sonkaszeletre egy evőkanál fűszeres burgonyát teszünk és felgöngyöljük.
5. Forró olajban megsütjük.
. A túrót villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egyneművé keverjük/gyúrjuk. 2. Púpos teáskanálnyi gombócokat gömbölygetünk, forró olajba tesszük őket, és közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit lereszeled és a levét jól kinyomkodod, Az összes hozzvalót összekevered és olajban kisütöd.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelteszünk egy lábasban vizet forrni. Az összetevőket egy edénybe mérjük. Nokedli recept Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű