20 szelet szalonna vagy sonka, 1 kg burgonya, só, kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyem, 2 tojás sárgája, őrölt bors
1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzöldet, és a krumplira öntjük.
3. Burgonyanyomóval összetörjük, belekavarjuk a tojások sárgáját, és megsózzuk.
4. Minden sonkaszeletre egy evőkanál fűszeres burgonyát teszünk és felgöngyöljük.
5. Forró olajban megsütjük.
A burgonyákat pucolom, mosom, majd tiszta konyharuhán leitatom róla a vizet. Ezután beszórom a sült krumpli fűszersóval majd panírozom a szokásos módon. Liszt-tojás-prézli. Lassú l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaform...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumpli karikákat körberaktam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű