40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg ráma, 7 dkg cukor (lehet édesebbre is), 2 egész tojás, 1 tojás sárgája, pici só, 1 cs vaníliás cukor, esetleg 1-2 ek tej, 2 ek kakaópor
1. A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott ek kakaóport.
2. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
3. Mindkettő tésztát külön tálba pihentetjük 30 percig.
4. A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezzük és feltekerjük, és egy formába további 1-1,5 órát kelesztjük.
5. Tojással a tetejét megkenjük!
Elkészítése: Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Kikenek egy kuglóf formát jócskán vajjal, és kilisztezem. A tojás fehérjét habbá verem, sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrokat egy tálba mérjük és kanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdjük dagasztani a tésztát. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt – ha szükséges, még egy kevés langyos tejet öntün...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes