40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg ráma, 7 dkg cukor (lehet édesebbre is), 2 egész tojás, 1 tojás sárgája, pici só, 1 cs vaníliás cukor, esetleg 1-2 ek tej, 2 ek kakaópor
1. A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott ek kakaóport.
2. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
3. Mindkettő tésztát külön tálba pihentetjük 30 percig.
4. A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezzük és feltekerjük, és egy formába további 1-1,5 órát kelesztjük.
5. Tojással a tetejét megkenjük!
A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos- mazsolás elegyet, és az egészet jól átgyúrjuk, Egyforma darabokra osztjuk, kalácsokat fonu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: NehézA porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele egy tálba. Ezután kanalazzuk rá a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű