tésztához: 4 db tojás, 12 dkg cukor (kristály), 0,5 cs sütőpor, 12 dkg finomliszt (finom), 2 ek cukrozatlan kakaópor
krémhez: 2,5 dl tej, 20 dkg cukor (kristály), 4 db tojássárgája, 3 ek rum, 5 dl habtejszín, 50 dkg sovány túró, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 12 db lapzselatin
1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
4. Krém: A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
5. A tejszínt habosra verjük.
6. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
7. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
8. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
9. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
10. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
11. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
Ez a mennyiség egy 23 cm-es, csatos tortaformához elegendő.,K kb. 16 szelet sajttorta lesz belőle. Melegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgájt felverjük abbá, majd sárgáját is fehéredésig az eritrittel és a vanilíával, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzákeverjük az előzőleg, gőz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük,a zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Mikor mindkettő langyos össze vegyítjük. -Felverem a tejszínhabot a habfixáóval...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tortalapból éles, hosszú pengéjű késsel kivágok egy kisebb tortalapot úgy, hogy kb.2 cm-es tortagyűrű maradjon az eredeti magasságban. Ez nem kis ügyességet igényel, legyen körbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű