tésztához: 4 db tojás, 12 dkg cukor (kristály), 0,5 cs sütőpor, 12 dkg finomliszt (finom), 2 ek cukrozatlan kakaópor
krémhez: 2,5 dl tej, 20 dkg cukor (kristály), 4 db tojássárgája, 3 ek rum, 5 dl habtejszín, 50 dkg sovány túró, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 12 db lapzselatin
1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
4. Krém: A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
5. A tejszínt habosra verjük.
6. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
7. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
8. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
9. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
10. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
11. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
A kapcsos tortaformát mindenütt (alját és oldalát is) kibéleljük sütőpapírral. A kekszes alaphoz a zabkekszet egy zacskóban, klopfolóval morzsásra törjük. Összekeverjük a kókuszr...
Elkészítési idő:A piskótát ugyanúgy készítettem, mint minden tortámnál, azaz a 10 tojás fehérjét habbá vertem, de nem túl keményre, különben a sütőben megemelkedik, aztán, amikor kiveszem, öss...
Elkészítési idő: 2 óra◾️A háromféle piskótával kezdünk. ▪️A kisebb adag édesítővel a fehérjéből habot verünk. ▪️A tojássárgáját kihabosítjuk a többi édesítővel, majd belekeverjük az olajat, a csipet...
Elkészítési idő: 120 perc