tésztához: 4 db tojás, 12 dkg cukor (kristály), 0,5 cs sütőpor, 12 dkg finomliszt (finom), 2 ek cukrozatlan kakaópor
krémhez: 2,5 dl tej, 20 dkg cukor (kristály), 4 db tojássárgája, 3 ek rum, 5 dl habtejszín, 50 dkg sovány túró, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 12 db lapzselatin
1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
4. Krém: A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
5. A tejszínt habosra verjük.
6. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
7. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
8. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
9. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
10. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
11. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
Én nagyon jó receptet kaptam: 5 tojás, 1 evőkanál víz. 6 evőkanál cukor. Ezeket együtt felverem és 6 evőkanál liszttel/sima/ összekeverem. Nagy gáztepsibe teszek kevés olajat, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűPiskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt). Ha megsült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű