6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 1 cs sütőpor, 3 nagy alma
tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is.
3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához.
4. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk.
5. 180 fokon sütjük 40 percen át.
6. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét.
7. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Készülj elő minden hozzávalóval, mert közben nincs idő keresgélni! Melegíts fel vízgőzön, vagy mikrohullámú sütőben egy adag fehér és egy adag sima csokoládét. Kanalazz a zsírpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk, majd a negyedeket bevagdossuk. A sütőformát kikenjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet az expressz élesztővel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyákat kimagozzuk, belerakjuk egy tálba és ráöntjük az 1 dl forróvizet és állni hagyjuk 5-10 percig. Közben a száraz hozzávalókat (őrölt mandula, nyílgyökérpor, fahéj, gyöm...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes