6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 1 cs sütőpor, 3 nagy alma
tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is.
3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához.
4. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk.
5. 180 fokon sütjük 40 percen át.
6. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét.
7. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Az első rész hozzávalóit Őröljük, majd összedolgozva a kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A krém hozzávalóit is összekeverjük és ráöntjük a tészta tetejére, majd a hűtőbe tesszük le...
Elkészítési idő: