6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 1 cs sütőpor, 3 nagy alma
tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is.
3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához.
4. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk.
5. 180 fokon sütjük 40 percen át.
6. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét.
7. Mikor kihűlt, szeleteljük.
A piskótát elkészítjük. Sülési idő kb 60 perc Kihűtjük Elkészítjük a vanília krémet Töltjük a tortát,vajas krémmel átkenjük a burkolás előtt
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. A lisztet kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű