tésztához: 6 tojás, 8 ek liszt, 6 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj, 1 cs sütőpor, habhoz: 6 dl növényi habtejszín, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 3 cs habfix, 10 dkg étcsokoládé, 2 ekporcukor
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át.
2. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporos lisztet. Majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át. Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a darált dióhoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat készítjük el először Ha megtöltöttük,burkolás előtt vajas krémmel kenjük Faragjuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: NehézA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű