tésztához: 6 tojás, 8 ek liszt, 6 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj, 1 cs sütőpor, habhoz: 6 dl növényi habtejszín, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 3 cs habfix, 10 dkg étcsokoládé, 2 ekporcukor
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át.
2. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kör alakura kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett, hullámos falú kerek formát kibélelünk vele. Közepes hőmérsékletű sütőben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk. Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz3 tojásból készítettem piskótát. Krém:házikrémes alapot kevertem ki 8dl tejjel. Ezt kentem a piskótára,majd 5dl Meggle cukrászhabot vertem fel a krém tetejére. A torta tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű