1 csésze rizs, 1/4 kg friss vagy 1 cs mirelit zöldborsó, 1 tk olaj, 1 tk curry, késhegynyi őrölt bors, 1 tk só, vegeta
1. A zöldborsót az olajon, fedő alatt, puhára pároljuk.
2. Közben a rizst odatesszük főni a vegetával, a curryvel és sóval.
3. Ahogy elkészült, hozzáadjuk a zöldborsót, és óvatosan összekeverjük vele.
4. Borssal ízesítjük.
A tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő:A fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...
Elkészítési idő:A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom. Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm...
Elkészítési idő: 40 percA krumplit meghámozzuk, megmossuk, alaposan megtörölgetjük és hasábokra vágjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a sertészsírt (kb. ujjnyi mélységben). Közepes lángon kisütjük a krumpli...
Elkészítési idő: