1 csésze rizs, 1/4 kg friss vagy 1 cs mirelit zöldborsó, 1 tk olaj, 1 tk curry, késhegynyi őrölt bors, 1 tk só, vegeta
1. A zöldborsót az olajon, fedő alatt, puhára pároljuk.
2. Közben a rizst odatesszük főni a vegetával, a curryvel és sóval.
3. Ahogy elkészült, hozzáadjuk a zöldborsót, és óvatosan összekeverjük vele.
4. Borssal ízesítjük.
2 db burgonya, 1 tk paprika, kakukkfű, fokhagyma , só, bors, 1 ek olaj. Alaposan összekeverni és sütőben megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst szűrőben mossuk át bő vízzel, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy edénybe tegyünk fel egy kis olajat, amikor már meleg de még nem füstöl öntsük rá a rizst és forgassuk át,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam és lepirítottam. 2 db tojást 2 dl vízzel elkevertem, adtam hozzá 20 dkg lisztet, belemorzsoltam 2 dkg élesztőt, sót, borsot, egy késhegynyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű