1 kg káposzta, só, 1 mk köménymag, 1 kk cukor, 1 pohár víz, 1 ek zsír, 1 mk ecet
1. A besózott káposzta 1 órát áll, utána kinyomkodjuk.
2. A zsírba odatesszük párolódni úgy, hogy hozzáadjuk a hozzávalókat.
1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 3. A galuskát ne...
Elkészítési idő:Olajon a rizst átpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, lefedve alacsony lángon kb 15 percig főzzük, néha megkeverve. Aztán lekapcsoljuk a lángot, levesszük a fedőt és tiszta konyharu...
Elkészítési idő:A vízben felfuttatom az élesztőt,hozzá dagasztom a többi alapanyaghoz és kelni hagyom kb 40 percet. Közben elkészítem a formákat. Colás dobozokat vágtam ketté, alufóliával beburkol...
Elkészítési idő: 1,5 óraA megtisztított újkrumplit forrásban lévő sós vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, hideg víz alá tartj...
Elkészítési idő: