Családireceptkönyv.hu

Diós briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej, 2 tojássárgája, 45 dkg finomliszt, 5 dkg darált dió, 3 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő

tetejére: 1 tojás, 2 ek tej

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

2. A szépen megkelt tésztát liszttel megszórt deszkán finoman átgyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk.

3. Egy nagyobb tepsire zsírozott sütőpapírt teszünk, a tésztából dió nagyságú darabkákat vágunk, egyenként meg gömbölygessük és szőlőfürtöt alakítunk ki belőle.

4. Egy két tésztagombócból levelet is formázhatunk.

5. Ha elkészültünk vele, lekenjük a tejjel felvert tojással, kissé pihenni hagyjuk, azután előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt szépre sütjük.

6. Sütés után még melegen lekenjük cukros sziruppal.

7. Lehet meghinteni kristálycukorral.

Diós briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelesztés nélküli lekváros kifli – olcsó, finom és e
Kelesztés nélküli lekváros kifli – olcsó, finom és e

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers kenyér
Nyers kenyér

A zöldséget és gyümölcsöt hámozd fel és daraboljuk is, majd 3 dl vízzel turmixoljuk össze. A zöldségre-gyümölcsre a kenyér lazítása érdekében feltétlenül szükség van. Az a kevés cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Gluténmentes zsemle
Gluténmentes zsemle

A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 300 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk