Családireceptkönyv.hu

Diós briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej, 2 tojássárgája, 45 dkg finomliszt, 5 dkg darált dió, 3 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő

tetejére: 1 tojás, 2 ek tej

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

2. A szépen megkelt tésztát liszttel megszórt deszkán finoman átgyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk.

3. Egy nagyobb tepsire zsírozott sütőpapírt teszünk, a tésztából dió nagyságú darabkákat vágunk, egyenként meg gömbölygessük és szőlőfürtöt alakítunk ki belőle.

4. Egy két tésztagombócból levelet is formázhatunk.

5. Ha elkészültünk vele, lekenjük a tejjel felvert tojással, kissé pihenni hagyjuk, azután előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt szépre sütjük.

6. Sütés után még melegen lekenjük cukros sziruppal.

7. Lehet meghinteni kristálycukorral.

Diós briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A kenyér, ahogy én készítem
A kenyér, ahogy én készítem

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kelesztés nélküli ropogós házi kifli
Kelesztés nélküli ropogós házi kifli

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tortilla
Tortilla

Keverőtálba szitálom a liszteket és a sütőport, sózom, hozzáöntöm az olajat és a meleg vizet. Alaposan eldolgozom, átgyúrom a tésztát, míg rugalmas nem lesz és szépen elválik az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk