Családireceptkönyv.hu

Diós briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej, 2 tojássárgája, 45 dkg finomliszt, 5 dkg darált dió, 3 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő

tetejére: 1 tojás, 2 ek tej

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

2. A szépen megkelt tésztát liszttel megszórt deszkán finoman átgyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk.

3. Egy nagyobb tepsire zsírozott sütőpapírt teszünk, a tésztából dió nagyságú darabkákat vágunk, egyenként meg gömbölygessük és szőlőfürtöt alakítunk ki belőle.

4. Egy két tésztagombócból levelet is formázhatunk.

5. Ha elkészültünk vele, lekenjük a tejjel felvert tojással, kissé pihenni hagyjuk, azután előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt szépre sütjük.

6. Sütés után még melegen lekenjük cukros sziruppal.

7. Lehet meghinteni kristálycukorral.

Diós briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött kifli
Sajttal töltött kifli

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amint felfutott. Hozzáadjuk a többi hozzávalót jól kidolgozzuk majd pihentetjük, ha duplájára nőtt akk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárzsemlye
Császárzsemlye

A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és 4 ek langyos tejet. Hagyjuk 5 percig, hogy az élesztő megtegye a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizzás croissant (Szafi)
Pizzás croissant (Szafi)

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk