tésztához: 4 tojás, 25 dkg barna cukor, 25 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek olaj, 1 fél citrom héja, 1 tk sütőpor, 4 ek víz
krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 4 ek barna cukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor
tetejére: 5 dkg darált dió, 1 ek barna cukor, 2 ek főtt kávé
1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is.
2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is.
3. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze!
4. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percen át,
5. közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük.
6. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is.
7. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel.
8. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején.
9. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
2 lapot sütök, ha kihültek a lapok ketté vágom. Csoki krém: 8 egész tojást 30 dkg kr. cukorral gőz felett megfőzök álandó keveréssel, kézihabverőt szoktam használni, kb. 10 perc...
Elkészítési idő:Megfőzöm a kávét. Beáztatom bő hideg vízben a zselatint ,mikor megpuhult leszűröm róla a vizet és felteszem a tűzre ...nem főzöm csak felolvasztom Felverem a tejszínhabot. A M...
Elkészítési idő: