tésztához: 4 tojás, 25 dkg barna cukor, 25 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek olaj, 1 fél citrom héja, 1 tk sütőpor, 4 ek víz
krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 4 ek barna cukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor
tetejére: 5 dkg darált dió, 1 ek barna cukor, 2 ek főtt kávé
1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is.
2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is.
3. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze!
4. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percen át,
5. közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük.
6. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is.
7. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel.
8. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején.
9. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
A tésztához valókat keverd csomómentesre, addig hígítsd vízzel és tejjel, amíg sütésnél már nem olyan sűrű a tésztája. A töltetlék: Verd fel a tejszínhabot, tisztítsd meg az ep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét. 2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd szendvics zacskóba, majd húsklopfolóval zúzd össze a zabkekszet (lehetőleg diabetikusat vegyél). A kekszmorzsát öntsd a felolvasztott vajba és jól keverd össze. A masszával t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes