tésztához: 4 tojás, 25 dkg barna cukor, 25 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek olaj, 1 fél citrom héja, 1 tk sütőpor, 4 ek víz
krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 4 ek barna cukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor
tetejére: 5 dkg darált dió, 1 ek barna cukor, 2 ek főtt kávé
1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is.
2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is.
3. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze!
4. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percen át,
5. közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük.
6. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is.
7. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel.
8. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején.
9. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
A tojásfehérjéket közepese fokozaton kezdjük el felverni. Közben készítsük el a cukorszirupot. A vizet és a cukrot keverjük el és forraljuk fel, készítsünk szirupot. Ne karamellizá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA békebeli puncsszelet elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA tésztát úgy készítjük mint a piskótatésztát, majd kettéválasztjuk és az egyik felébe beleöntjük a kakaót. Mindkét tésztát 170 fokon sütjük. Közben elkészítjük a pudingokat. A rét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű