3 tojás, 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 2 ek kakaópor
étcsokoládé krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
fehér csokoládé krémhez: 20 dkg fehér csokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
csokimázhoz: 15 dkg Rama, 3 ek kakaópor, 1-2 ek tej, 15 dkg cukor
1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük.
2. Tortaformában készre sütjük.
3. A csokikrémhez a csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
4. Amikor már kézmeleg, akkor hozzákeverjük a két tojás sárgáját, majd a felvert tejszínhabot és legvégül a két tojásfehérje felvert habját.
5. Mindkét csokikrémet így készítjük.
6. Az összeállításnál a piskótalapra kenjük az étcsoki-moussot, majd rásimítjuk a fehércsokikrémet, legvégül pedig befedjük csokimázzal.
Előkészítek egy kapcsos tortaformát. Külön- külön megfőzőm a grízeket és lerétegelem. A tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítem ,megfőzőm a zselatint és ráöntöm. Hidegen s...
Elkészítési idő: 30 percKészítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...
Elkészítési idő:Sütünk egy 6-7 tojásos kakaós piskótát, ha kihűlt, két lapra vágjuk. A túrós krém: elkészítjük a zselatint, kb 2 dl forró, de nem lobogó vízben elkeverjük a port és egy pár perci...
Elkészítési idő: 2 óra