3 tojás, 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 2 ek kakaópor
étcsokoládé krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
fehér csokoládé krémhez: 20 dkg fehér csokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
csokimázhoz: 15 dkg Rama, 3 ek kakaópor, 1-2 ek tej, 15 dkg cukor
1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük.
2. Tortaformában készre sütjük.
3. A csokikrémhez a csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
4. Amikor már kézmeleg, akkor hozzákeverjük a két tojás sárgáját, majd a felvert tejszínhabot és legvégül a két tojásfehérje felvert habját.
5. Mindkét csokikrémet így készítjük.
6. Az összeállításnál a piskótalapra kenjük az étcsoki-moussot, majd rásimítjuk a fehércsokikrémet, legvégül pedig befedjük csokimázzal.
A tésztát úgy készítjük mint a piskótatésztát, majd kettéválasztjuk és az egyik felébe beleöntjük a kakaót. Mindkét tésztát 170 fokon sütjük. Közben elkészítjük a pudingokat. A rét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverjük a 6 kanál cukrot és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük. Belecsorgatjuk a sárgáját a fehérjébe és óvatosan összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű125 ml erős feketekávét habüstben gőz fölött sűrűre keverünk 6 tojássárgájával, 150 g cukorral és 10 g keményítőliszttel. Ha kihűlt, apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű