3 tojás, 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 2 ek kakaópor
étcsokoládé krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
fehér csokoládé krémhez: 20 dkg fehér csokoládé, 10 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 habfixáló
csokimázhoz: 15 dkg Rama, 3 ek kakaópor, 1-2 ek tej, 15 dkg cukor
1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük.
2. Tortaformában készre sütjük.
3. A csokikrémhez a csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
4. Amikor már kézmeleg, akkor hozzákeverjük a két tojás sárgáját, majd a felvert tejszínhabot és legvégül a két tojásfehérje felvert habját.
5. Mindkét csokikrémet így készítjük.
6. Az összeállításnál a piskótalapra kenjük az étcsoki-moussot, majd rásimítjuk a fehércsokikrémet, legvégül pedig befedjük csokimázzal.
A tojások sárgáját és fehérjét külön-külön felverjük 1-1 evőkanál vízzel, majd a sárgáját beleforgatjuk a fehérjébe. A darált diót összekeverjük a szódabikarbónával, és óvatosan be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elvegyített mákot, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű