gyöngyhagyma, 3 dkg só, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl 10 %-os ecet
1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.
2. Forrásban levő előfőző vízbe mártsuk be kb. 3 percre szitával vagy szűrőkanállal, majd kivéve hideg vízzel, 3 dkg sóval, 2-3 dkg cukorral készítsünk felöntőlevet.
3. Ha ez jól felforrt, adjuk hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és azonnal töltsük az üvegekre.
4. Ezt a savanyúságot jobb kisebb, 0,25 vagy 0,5 kg-os üvegekbe rakni.
5. Légtelenítés, zárás után meleg vízfürdőben 85 fok hőmérsékleten 10 percig hőkezeljük.
6. A csírátlanítás után fatálcákra szedjük ki a meleg vízből, hogy ne puhuljon túl.
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket egy légmentesen zárható edényben vagy vödörben jól összekeverjük. Beletesszük a jól megmosott, feldarabolt uborkát, karfiolt, paprikát, stb.. bármikor utántölthető
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes