Családireceptkönyv.hu

Ecetes gyöngyhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyöngyhagyma, 3 dkg só, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl 10 %-os ecet

Elkészítés:


1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.

2. Forrásban levő előfőző vízbe mártsuk be kb. 3 percre szitával vagy szűrőkanállal, majd kivéve hideg vízzel, 3 dkg sóval, 2-3 dkg cukorral készítsünk felöntőlevet.

3. Ha ez jól felforrt, adjuk hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és azonnal töltsük az üvegekre.

4. Ezt a savanyúságot jobb kisebb, 0,25 vagy 0,5 kg-os üvegekbe rakni.

5. Légtelenítés, zárás után meleg vízfürdőben 85 fok hőmérsékleten 10 percig hőkezeljük.

6. A csírátlanítás után fatálcákra szedjük ki a meleg vízből, hogy ne puhuljon túl.

Ecetes gyöngyhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Olajos paprika
Olajos paprika

A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük. Meleg üvegbe rakjuk és a forró levét rámerjük. A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk