gyöngyhagyma, 3 dkg só, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl 10 %-os ecet
1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.
2. Forrásban levő előfőző vízbe mártsuk be kb. 3 percre szitával vagy szűrőkanállal, majd kivéve hideg vízzel, 3 dkg sóval, 2-3 dkg cukorral készítsünk felöntőlevet.
3. Ha ez jól felforrt, adjuk hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és azonnal töltsük az üvegekre.
4. Ezt a savanyúságot jobb kisebb, 0,25 vagy 0,5 kg-os üvegekbe rakni.
5. Légtelenítés, zárás után meleg vízfürdőben 85 fok hőmérsékleten 10 percig hőkezeljük.
6. A csírátlanítás után fatálcákra szedjük ki a meleg vízből, hogy ne puhuljon túl.
a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA céklákat bő vízben puhára főzöm, majd forrón megpucolom és felszeletelem. Amíg megfő a cékla, elkészítem az ecetes levet. A 2 liter vízhez cukrot és ecetet keverek valamint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű