gyöngyhagyma, 3 dkg só, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl 10 %-os ecet
1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.
2. Forrásban levő előfőző vízbe mártsuk be kb. 3 percre szitával vagy szűrőkanállal, majd kivéve hideg vízzel, 3 dkg sóval, 2-3 dkg cukorral készítsünk felöntőlevet.
3. Ha ez jól felforrt, adjuk hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és azonnal töltsük az üvegekre.
4. Ezt a savanyúságot jobb kisebb, 0,25 vagy 0,5 kg-os üvegekbe rakni.
5. Légtelenítés, zárás után meleg vízfürdőben 85 fok hőmérsékleten 10 percig hőkezeljük.
6. A csírátlanítás után fatálcákra szedjük ki a meleg vízből, hogy ne puhuljon túl.
1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő:A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük. Meleg üvegbe rakjuk és a forró levét rámerjük. A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.
Elkészítési idő:Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: