menu

Családireceptkönyv.hu

Ecetes gyöngyhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyöngyhagyma, 3 dkg só, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl 10 %-os ecet

Elkészítés:


1. Az apró hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.

2. Forrásban levő előfőző vízbe mártsuk be kb. 3 percre szitával vagy szűrőkanállal, majd kivéve hideg vízzel, 3 dkg sóval, 2-3 dkg cukorral készítsünk felöntőlevet.

3. Ha ez jól felforrt, adjuk hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és azonnal töltsük az üvegekre.

4. Ezt a savanyúságot jobb kisebb, 0,25 vagy 0,5 kg-os üvegekbe rakni.

5. Légtelenítés, zárás után meleg vízfürdőben 85 fok hőmérsékleten 10 percig hőkezeljük.

6. A csírátlanítás után fatálcákra szedjük ki a meleg vízből, hogy ne puhuljon túl.

Ecetes gyöngyhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyított hagyma
Savanyított hagyma

A lila hagymát hámozd meg, és ízlés szerint hagyd egészben vagy vágd félbe. Gyaluld vékonyra, vagy késsel szeleteld fel. Közben forrald össze az ecetet a sóval és a cukorral, és ah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar savanyusag
savanyusag

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászolt dinnyehéj,cukkini,uborka,tök,lila hagyma
Kovászolt dinnyehéj,cukkini,uborka,tök,lila hagyma

Vegyünk elő egy ötliteres befőttes üveget, mossuk ki alaposan, majd az aljába valahogyan szuszakoljuk bele a vastag szárú, virágos kaprot. Erre jöhetnek a dinnyehéjak, amelyekben m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk