4 l víz, 6 dl 20 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, ¾ cs. mustármag, 1-2 szem babérlevél, 3-4 db torma, pár szem bors, 2 dkg borkénpor
1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük.
2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
10 l-es edényhez
A hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSóskás leszedem, közepét kiszedem, jól átmosom, megpárolom, mintha sóskafőzeléket készítenék. Én nem szoktam a főzelékhez turmixolni és vágni, hanem fakanállal kevergetem, darabolo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat 10 percet vízben áztatom, a hagymát pedig felszeletelem vékonyra. A felforralt vízbe sót, cukrot, ecetet, fűszereket adok, majd így főzöm 2-3 percet. Üvegekbe adagolo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű