Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 l víz, 6 dl 20 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, ¾ cs. mustármag, 1-2 szem babérlevél, 3-4 db torma, pár szem bors, 2 dkg borkénpor

Elkészítés:


1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük.

2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.

Trükkök, tippek, praktikák:


10 l-es edényhez

Hordós savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka - Svábos
Kovászos uborka - Svábos

Keressünk egy öblösebb üveget, mossuk el alaposan. Tegyünk az aljába egy csokor kaprot, amit előtte alaposan leöblítünk. Erre tegyünk egy sor burgonya szeletet, majd jöhetnek a mos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztasaláta
Káposztasaláta

1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk. 2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?1
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?1

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk