4 l víz, 6 dl 20 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, ¾ cs. mustármag, 1-2 szem babérlevél, 3-4 db torma, pár szem bors, 2 dkg borkénpor
1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük.
2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
10 l-es edényhez
Keressünk egy öblösebb üveget, mossuk el alaposan. Tegyünk az aljába egy csokor kaprot, amit előtte alaposan leöblítünk. Erre tegyünk egy sor burgonya szeletet, majd jöhetnek a mos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk. 2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű