menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 l víz, 6 dl 20 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, ¾ cs. mustármag, 1-2 szem babérlevél, 3-4 db torma, pár szem bors, 2 dkg borkénpor

Elkészítés:


1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük.

2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.

Trükkök, tippek, praktikák:


10 l-es edényhez

Hordós savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Hideg savanyúság lé
Hideg savanyúság lé

A hozzávalókat össze kell keverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓSKA ÜVEGBEN
SÓSKA ÜVEGBEN

Sóskás leszedem, közepét kiszedem, jól átmosom, megpárolom, mintha sóskafőzeléket készítenék. Én nem szoktam a főzelékhez turmixolni és vágni, hanem fakanállal kevergetem, darabolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás ecetes uborka
Hagymás ecetes uborka

Az uborkákat 10 percet vízben áztatom, a hagymát pedig felszeletelem vékonyra. A felforralt vízbe sót, cukrot, ecetet, fűszereket adok, majd így főzöm 2-3 percet. Üvegekbe adagolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk