50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj
töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.
2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.
3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.
4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.
5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.
6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.
7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.
9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.
V miske zmiešame teplé mlieko s cukrom a rozdrobeným droždím. Počkáme, kým vyjde kvások a potom pridáme obe múky, soľ, olej a nakoniec aj žĺtky. Vareškou premiešame hmotu,a by sa p...
Elkészítési idő:A kéz meleg vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. Én a kenyér sütő üstjébe tettem bele. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a...
Elkészítési idő:A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: