50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj
töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.
2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.
3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.
4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.
5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.
6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.
7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.
9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.
Hozzávalók: (kb. 40 db pogácsához) - kb. 40 dkg liszt (érzésre, hogy ne ragadjon, de jó lágy tésztát kapjunk - lehet, hogy ettől picit több liszt kell majd a végén, de ennyi legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet. Miután megkelt az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű