50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj
töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.
2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.
3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.
4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.
5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.
6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.
7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.
9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.
A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagaszt. Dagasztás után én 10-12db gombóccá veszem☺️ A gombócokat vékonyra nyújtottam, és szélesebb végénél kezdve feltekertem. Előmelegítettem a sütőt 200fokra,addig pont elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kovaszos-zsomle/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű