Családireceptkönyv.hu

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj

töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.

2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.

3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.

4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.

5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.

6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.

7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.

9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kifli ch minusz kelesztés nélkül
kifli ch minusz kelesztés nélkül

Bedagaszt. Dagasztás után én 10-12db gombóccá veszem☺️ A gombócokat vékonyra nyújtottam, és szélesebb végénél kezdve feltekertem. Előmelegítettem a sütőt 200fokra,addig pont elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kovászos zsömle
Kovászos zsömle

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kovaszos-zsomle/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás csavart
Burgonyás csavart

1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk