Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj

töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.

2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.

3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.

4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.

5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.

6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.

7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.

9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű házikenyér fokhagymásan
Egyszerű házikenyér fokhagymásan

Az élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
359. Tejes kifli
359. Tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele. A l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk