Családireceptkönyv.hu

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj

töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.

2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.

3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.

4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.

5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.

6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.

7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.

9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.

Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
zemiakové pagáče
zemiakové pagáče

V miske zmiešame teplé mlieko s cukrom a rozdrobeným droždím. Počkáme, kým vyjde kvások a potom pridáme obe múky, soľ, olej a nakoniec aj žĺtky. Vareškou premiešame hmotu,a by sa p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vizes zsemle
Vizes zsemle

A kéz meleg vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. Én a kenyér sütő üstjébe tettem bele. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi kenyér 5 perc alatt – dagasztás, kelesztés nélk
Házi kenyér 5 perc alatt – dagasztás, kelesztés nélk

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk