menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér gombával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.

7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.

8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.

9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.

10. Hagyjuk kihűlni.

11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.

12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.

14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Fehér kenyér gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szegedi vágott cipó
Szegedi vágott cipó

Kidagasztjuk,a duplájára kelesztjük.Kelesztés után 260 gr-os darabokra osztjuk,gömbölyítjük,majd rövid pihentetés.Megformázzuk a cipókat.Egy órát pihentetjük a tepsin,majd 220-240...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér
Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér

♥ Tészta A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Dagasztógépbe öntjük az élesztős vizet, az olvasztott vajat, az írót, a lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Zsemlye
Zsemlye

A lisztet beleszitálom a kelesztő tálba. Közepébe csinálok egy mélyedést, abba teszem az élesztőt, a cukrot és öntök rá egy kevés langyos vizet. Összekeverem, és míg az élesztő nek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors török lepénykenyér (sóbors)
Gyors török lepénykenyér (sóbors)

Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, 2-3 percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk