Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér gombával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.

7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.

8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.

9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.

10. Hagyjuk kihűlni.

11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.

12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.

14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Fehér kenyér gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Madre kovász (Vadkovász)
Madre kovász (Vadkovász)

A Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...

Elkészítési idő: 25 nap
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Piadina -olasz lepénykenyér Firenzéből
Piadina -olasz lepénykenyér Firenzéből

Felfuttatom az élesztőt cukros langyos vízben, a többi összetevőt egy tálba teszem. Ha az élesztő felfutott a hozzávalókhoz öntöm és ruganyos tésztát gyúrok belőle. Sokkal sűrűbbet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Búzakenyér
Búzakenyér

1. A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk. 2. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe. 3. Kevés lisztet szórunk r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Skandináv kenyér (kétszersült) (Sóbors)
Skandináv kenyér (kétszersült) (Sóbors)

A száraz hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba, keverjük össze. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a vizet, jól keverjük össze. Pihentessük fél órát. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk