1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só
gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.
2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.
3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.
4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.
5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.
6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.
7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.
8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.
9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.
10. Hagyjuk kihűlni.
11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.
12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.
14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Kenyér ahogy én készítem! Este 1 dkg élesztőt elmorzsolok egy tálban, 2 dl langyos vízzel jól elkeverem,majd 20 dkg lisztet adok hozzá, lefedtem folpackkal és a konyhapulton hagyt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrom (az élesztőt nem kell felfuttatni), kidagasztom a tésztát és hagyom, hogy duplájára keljen. Amennyiben kenyérsütővel dagasztod a tésztát, úgy a kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű