Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fehér kenyér gombával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.

7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.

8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.

9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.

10. Hagyjuk kihűlni.

11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.

12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.

14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Fehér kenyér gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi új kenyere
Évi új kenyere

Kenyér ahogy én készítem! Este 1 dkg élesztőt elmorzsolok egy tálban, 2 dl langyos vízzel jól elkeverem,majd 20 dkg lisztet adok hozzá, lefedtem folpackkal és a konyhapulton hagyt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Húsvéti kenyér
Húsvéti kenyér

1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Kenyér alaprecept Móni
Kenyér alaprecept Móni

A hozzávalókat összegyúrom (az élesztőt nem kell felfuttatni), kidagasztom a tésztát és hagyom, hogy duplájára keljen. Amennyiben kenyérsütővel dagasztod a tésztát, úgy a kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül
Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül

Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk