menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér gombával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.

7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.

8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.

9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.

10. Hagyjuk kihűlni.

11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.

12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.

14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Fehér kenyér gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Laugenstangen, selbst gemacht
Laugenstangen, selbst gemacht

Das Mehl in eine große Rührschüssel sieben, das Salz darunter mischen. Anschließend das Wasser erhitzen, darin die Butter schmelzen, die kalte Milch dazugeben und in der nun lauwar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
207. Hagyományos kovászos fehér kenyér
207. Hagyományos kovászos fehér kenyér

Készítsük el a 150 g kovászt a következőképpen: tegyünk az anyakovászunkból 1 evőkanálnyit egy nagy tálba, tegyünk hozzá 75 g fehér lisztet vagy rozslisztet (lehetőleg frissen őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Mindenmentes kenyér
Mindenmentes kenyér

A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parasztkenyér
Parasztkenyér

Kicsit megkeverni, majd hozzáönteni a maradék vizet. Az egészet össze kell keverni csak annyira hogy nem látszódjon a liszt. Keverőtálba tettem, majd letakartam ruhával. Praktik...

Elkészítési idő: másfél nap
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk