75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebből lehet 4 szem keserű mandula), reszelt citromhéj, 3 tojás
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok.
2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm.
3. Megszórom egy kevés liszttel.
4. A többi hozzávalót (egy fél tojást visszatartva) körben elosztom a liszten és az egészet meleg helyen lefedve kelni hagyom.
5. Utána az egészet sima tésztává gyúrom és újra megkelesztem.
6. Kétharmadából egy kenyér veknit formálok, a maradékból copfot fonok és a kenyérre teszem.
7. Tojással megkenem és közepes hőfokon egy óra alatt megsütöm
23x11x6 cm-es kenyérsütő formához: 60 dkg kenyérliszt BL80 3 dkg friss élesztő 1,5 dl langyos tej 2,5 dl langyos víz 1 tk. cukor 1 tk. só 3 ek. olívaolaj 4 gerezd fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet kimérjük és belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet. Ebbe rakjuk a hideg vajat. Lágyab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Megmosunk 2 kisebb burgonyát, vizesen betesszük a mikróba, így pár perc alatt héjában megfő. Kenyérsütőbe rakjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű