75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebből lehet 4 szem keserű mandula), reszelt citromhéj, 3 tojás
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok.
2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm.
3. Megszórom egy kevés liszttel.
4. A többi hozzávalót (egy fél tojást visszatartva) körben elosztom a liszten és az egészet meleg helyen lefedve kelni hagyom.
5. Utána az egészet sima tésztává gyúrom és újra megkelesztem.
6. Kétharmadából egy kenyér veknit formálok, a maradékból copfot fonok és a kenyérre teszem.
7. Tojással megkenem és közepes hőfokon egy óra alatt megsütöm
Az elkészítés menete: 1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése 2-3 percen át, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása a zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Felfuttatom az élesztőt - Fakanállal összekeverem a tésztát. Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz - másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj - Kiborí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűFolyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉlesztőt 1,2 dl.cukros langyos vízzel kikeverni liszthez adni a leírtakat vizet amennyit a tészta felvesz , félfogós tèsztát dagasztani . Keleszteni 40 perc ( 2 szeresère megkel)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű