75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebből lehet 4 szem keserű mandula), reszelt citromhéj, 3 tojás
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok.
2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm.
3. Megszórom egy kevés liszttel.
4. A többi hozzávalót (egy fél tojást visszatartva) körben elosztom a liszten és az egészet meleg helyen lefedve kelni hagyom.
5. Utána az egészet sima tésztává gyúrom és újra megkelesztem.
6. Kétharmadából egy kenyér veknit formálok, a maradékból copfot fonok és a kenyérre teszem.
7. Tojással megkenem és közepes hőfokon egy óra alatt megsütöm
A kovászhoz előző este összekeverjük a hozzávalókat, majd szobahőmérsékleten 12-16 órán át állni hagyjuk. Másnap a kenyér összes hozzávalóját alaposan kidagasztjuk. 2 órán át lefed...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGyorsan kovászt készítünk. Egy tálba mérjünk ki a kovász összetevőit, lazán kavarjuk össze egy kanállal és takarjuk le tiszta konyharuhával. Amíg a kenyérsütőgépbe összekészítjük a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA só kivételével mindent összekeverünk, majd azzal együtt dagasztjuk kb 10 percig. 45 peret meleg helyen kelesztjük. Kerek lappá kinyújtjuk, majd 6 cikkre vágjuk. Ezeket a három...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fok...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű