Családireceptkönyv.hu

Fehér vagy félbarna búzakenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban, 2 ek olvasztott vaj vagy étolaj, 8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen), 2 tk só, 2 ek cukor (lehet barna), 1 tk porélesztő, ízlés szerint 1-2 tk magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)

Elkészítés:


1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság.

2. A mennyiségeket pontosan mérjük!

3. Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!

Fehér vagy félbarna búzakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar !Sajtos szendvicskrém
!Sajtos szendvicskrém

A sajtot lereszeljük, vagy ha szeleteltet vásárolunk, összekockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy kisebb tálba belekanalazzuk a vajkrémet, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Snidlinges kifli
Snidlinges kifli

z útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a mandulát és a napraforgólisztet, a sót, a szódabikarbónát, az aszkorbinsavat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Protein kenyér
Protein kenyér

160 fokon légkeveréssel kb 35-40 perc amég aranybarna

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk