3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban, 2 ek olvasztott vaj vagy étolaj, 8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen), 2 tk só, 2 ek cukor (lehet barna), 1 tk porélesztő, ízlés szerint 1-2 tk magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)
1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság.
2. A mennyiségeket pontosan mérjük!
3. Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!
Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni. Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket. Letakarni, kb. 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűDie Hefe mit dem Wasser und Zucker verrühren, bis die Hefe aufgelöst ist. Dann Öl, Mehl und Salz hinzufügen und alles gut durchkneten, bis es ein geschmeidiger und elastischer Hefe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZucker, Vanillinzucker, Eier, Mehl und Backpulver gut verrühren. Die Äpfel schälen und nach Entfernen des Kernhauses in kleine Stücke schneiden und unter den Teig rühren (etwa 2-3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű