Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fehér vagy félbarna búzakenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban, 2 ek olvasztott vaj vagy étolaj, 8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen), 2 tk só, 2 ek cukor (lehet barna), 1 tk porélesztő, ízlés szerint 1-2 tk magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)

Elkészítés:


1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság.

2. A mennyiségeket pontosan mérjük!

3. Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!

Fehér vagy félbarna búzakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi mama
Sajtos-kefires lepény
Sajtos-kefires lepény

A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Indiai lepénykenyér
Indiai lepénykenyér

Keverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Házi kifli kelesztés nélkül
Házi kifli kelesztés nélkül

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk - ha lágy lenne a tészta, adjunk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér – dagasztás nélkül
Házi kenyér – dagasztás nélkül

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk