menu

Családireceptkönyv.hu

Fluta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/4 kg tört burgonya, 1 tojás, liszt, amennyit felvesz, só, bors, tejföl

Elkészítés:


1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad.

2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.

3. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.

4. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.

Fluta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VARGABÉLES
VARGABÉLES

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni. A túrót egy tálba tenni, majd villával ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás pestos tészta
Medvehagymás pestos tészta

A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csipetke
Csipetke

a hozzávalókat összegyúrjuk keményebb tésztává ezt csipegetjük ujjbeggyel a fővő levesbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Túrós csusza
Túrós csusza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk