1/4 kg tört burgonya, 1 tojás, liszt, amennyit felvesz, só, bors, tejföl
1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad.
2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
3. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
Lépés 1 Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tésztát főzzük 6 percig, majd hozzáadjuk a brokkolit és együtt is főzzük 3 percig, leszűrjük, alacsonyra vesszük a hőfokot és hozzáadjuk a paradicsomot, együtt főzzük 2 percig, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük. Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben az élesztőt szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Mikor felfut az élesztő a többi alapanyaghoz szép lassan kézzel belekeverem és dagasztom. Duplájár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű