1/4 kg tört burgonya, 1 tojás, liszt, amennyit felvesz, só, bors, tejföl
1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad.
2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
3. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni. A túrót egy tálba tenni, majd villával ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összegyúrjuk keményebb tésztává ezt csipegetjük ujjbeggyel a fővő levesbe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű