Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 deka vaj, 6-8 deka cukor, késhegynyi só, 2 egész tojás, 1 kg liszt, 0,5 liter (vagy amennyit kíván) langyos tej, 5 dkg mazsola, kevés liszttel kevert 1 cs sütőpor, 1 tojás

Elkészítés:


1. 10 deka vajat (zsírt), 6-8 deka cukrot, késhegynyi sót, 2 egész tojást 1 kg lisztet elkeverünk és fél liter (vagy amennyit kíván) langyos tejjel lágy kalácstésztává kidagasztunk, majd 5 deka mazsolát és kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport jól belekeverünk.

2. Azután fonjuk, a tetejét pedig tojással kenjük.

3. Mindjárt sütőbe rakva, szép pirosas barnára sütjük.

Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
139.Fahéjas, túros rózsakalács
139.Fahéjas, túros rózsakalács

Dagasztani.Jól nyújtható, de nem lágy tészta. Duplájára keleszteni. kb.1 óra. A puha vajat krémesre keverni a cukorral, a fahéjjal. Ha megkelt 10 egyforma darabba vágni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Kelt rétes
Kelt rétes

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ACMA --török zsemle
ACMA --török zsemle

Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...

Elkészítési idő: hosszú
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kalács, bukta, tészta
Kelt kalács, bukta, tészta

Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk