1,5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 45 dkg liszt a tésztába, és egy kevés a gyúráshoz, egy csipet só, 2 tojás, 10 dkg margarin, 2 ek cukor, reszelt citromhéj
1. A tésztához langyosítsd meg a tejet, tedd bele a vaníliás cukrot, morzsold bele az élesztőt.
2. Egy nagy tálban keverj el 45 dkg lisztet, egy csipetnyi sóval, egy egész tojással, 10 dkg puha margarinnal, 2 evőkanál cukorral, reszelt citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel.
3. Robotgéppel dolgozd össze úgy, hogy kemény tésztává álljon.
4. Takard le a tálat és meleg helyen, egy órán át hagyd, hogy megkeljen.
5. Kelesztés után gyúródeszkán gyúrd át, majd három egyenlő részre oszd el, ezekből formázz hosszúkás, kb. 30 cm hosszú rudakat: copf-fonással megformázhatod a kalács külalakját.
6. Amíg a gyúródeszkán dolgozol, szükség szerint használj lisztet, nehogy leragadjon a tészta.
7. Tedd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és a tetejét kend be egy felvert, egész tojással.
8. Újabb 30 percet hagyd, hogy tovább dagadjon, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.
A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. ( az a...
Elkészítési idő: 2 óra2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig la...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom,a többi hozzávalót addig összemorzsolom.Az élesztős,langyos,cukros tejjel összeállítom.Simára dolgozom. Kb 40 perc,míg a duplájára kel- ez lehet több is....
Elkészítési idő: 1,5 óra1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük . 2. A tojások sárgáját cukorral keverjük ki. 3. Lisztet a sütőporral keverjük össze . Ezeket( 1.2.3) . összeöntjük egy tálba és e...
Elkészítési idő: