1,5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 45 dkg liszt a tésztába, és egy kevés a gyúráshoz, egy csipet só, 2 tojás, 10 dkg margarin, 2 ek cukor, reszelt citromhéj
1. A tésztához langyosítsd meg a tejet, tedd bele a vaníliás cukrot, morzsold bele az élesztőt.
2. Egy nagy tálban keverj el 45 dkg lisztet, egy csipetnyi sóval, egy egész tojással, 10 dkg puha margarinnal, 2 evőkanál cukorral, reszelt citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel.
3. Robotgéppel dolgozd össze úgy, hogy kemény tésztává álljon.
4. Takard le a tálat és meleg helyen, egy órán át hagyd, hogy megkeljen.
5. Kelesztés után gyúródeszkán gyúrd át, majd három egyenlő részre oszd el, ezekből formázz hosszúkás, kb. 30 cm hosszú rudakat: copf-fonással megformázhatod a kalács külalakját.
6. Amíg a gyúródeszkán dolgozol, szükség szerint használj lisztet, nehogy leragadjon a tészta.
7. Tedd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és a tetejét kend be egy felvert, egész tojással.
8. Újabb 30 percet hagyd, hogy tovább dagadjon, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.
Hókifli : 50 dkg rétes liszt ,20dkg ráma ,2 dkg élesztő ,1,5 dl tejföl ,1 e kanál p cukor ,csipet só ,: a töltelékhez ,dió, mák v lekvár ! A puha margarint elektromos h verővel h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként szitáljuk át a lisztet, hiszen ettől még lágyabb lesz a tészta, majd langyosítsuk fel a tejet, hogy az élesztőt jobban fel tudjuk futtatni benne. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes