20 dkg cukor
2 ek kakaó
20 dkg liszt
1 dl tej
4 db tojás
0.5 cs sütőpor
1 dl olaj
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük .
2. A tojások sárgáját cukorral keverjük ki.
3. Lisztet a sütőporral keverjük össze .
Ezeket( 1.2.3) . összeöntjük egy tálba és elkeverjük .
Majd az egészhez hozzáadjuk a tejet és az olajat , és ezekkel is összekeverjük .
Rámázott lisztezett formába a krém 3/4 -ét beleöntjük , a többihez 1-2 kanál cukrozott kakaót keverünk , majd rácsorgatjuk a tetejére . Kicsit összeforgatjuk a tésztát , hogy márványos legyen .
Alul - felül sütés 160 C - kb 45 perc ( tűpróba )
1. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a cukor felével. 2. A lisztet szitáljuk át és adjuk hozzá a maradék cukrot,sót és keverjük el.Az aromát,citrom héjat és a tojások sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az olajat felforrósítjuk. A tésztából t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű