20 dkg cukor
2 ek kakaó
20 dkg liszt
1 dl tej
4 db tojás
0.5 cs sütőpor
1 dl olaj
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük .
2. A tojások sárgáját cukorral keverjük ki.
3. Lisztet a sütőporral keverjük össze .
Ezeket( 1.2.3) . összeöntjük egy tálba és elkeverjük .
Majd az egészhez hozzáadjuk a tejet és az olajat , és ezekkel is összekeverjük .
Rámázott lisztezett formába a krém 3/4 -ét beleöntjük , a többihez 1-2 kanál cukrozott kakaót keverünk , majd rácsorgatjuk a tetejére . Kicsit összeforgatjuk a tésztát , hogy márványos legyen .
Alul - felül sütés 160 C - kb 45 perc ( tűpróba )
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adjun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű