Családireceptkönyv.hu

Francia kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só

Elkészítés:


1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.

2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.

3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.

4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.

5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.

6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.

7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.

Francia kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkínis vekni (diétás)
Cukkínis vekni (diétás)

A cukkinit és a répát reszeljük le, káposztareszelőn. A liszthez adjuk hozzá a sót, a borsot, a sütőport, a vajat, vagy margarint morzsoljuk el benne. S sajtot is reszeljük le!. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmaglisztes lepénykenyér
Tökmaglisztes lepénykenyér

A kefirt, az olajat, a mézet, a lisztekett, a sót, az élesztőt, a a durvára vágott tökmagot - ebben a sorrendben - a kenyérsütőgépem üstjébe pakoltam. Dagasztás-kelesztés programra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
201.Fehér kenyér, jénaiban sütve
201.Fehér kenyér, jénaiban sütve

Estétől- reggelid 13-16 óra. Gépi dagasztás után 10 perc pihi, majd kézzel átdolgoztam. 1 óra kelesztés következett, aztán formázás, jénaiba téve ismételt kelesztés (ujjpróba)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Öregtészta
Öregtészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk