1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só
1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.
2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.
3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.
4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.
5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.
6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.
7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.
A cukkinit és a répát reszeljük le, káposztareszelőn. A liszthez adjuk hozzá a sót, a borsot, a sütőport, a vajat, vagy margarint morzsoljuk el benne. S sajtot is reszeljük le!. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kefirt, az olajat, a mézet, a lisztekett, a sót, az élesztőt, a a durvára vágott tökmagot - ebben a sorrendben - a kenyérsütőgépem üstjébe pakoltam. Dagasztás-kelesztés programra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEstétől- reggelid 13-16 óra. Gépi dagasztás után 10 perc pihi, majd kézzel átdolgoztam. 1 óra kelesztés következett, aztán formázás, jénaiba téve ismételt kelesztés (ujjpróba)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű