menu

Családireceptkönyv.hu

Francia kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só

Elkészítés:


1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.

2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.

3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.

4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.

5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.

6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.

7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.

Francia kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Vekni
Vekni

A cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Falusi Kenyér
Falusi Kenyér

A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

Este! a lisztet beleszitálom egy olyan magas falú edénybe pl. amiben a piskótát is keverem máskor. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a sót, az étolajat és a langyos vízet és e...

Elkészítési idő: 13 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Weizen-Dinkel-Baguette
Weizen-Dinkel-Baguette

Weizen- und Dinkelmehl und 300 g lauwarmes Wasser in der Küchenmaschine 1 - 2 Minuten mischen und 30 Minuten quellen lassen. Die Hefe in 30 g lauwarmem Wasser auflösen, dazugeben u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk