1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só
1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.
2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.
3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.
4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.
5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.
6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.
7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.
A cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste! a lisztet beleszitálom egy olyan magas falú edénybe pl. amiben a piskótát is keverem máskor. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a sót, az étolajat és a langyos vízet és e...
Elkészítési idő: 13 óra Nehézség: KönnyűWeizen- und Dinkelmehl und 300 g lauwarmes Wasser in der Küchenmaschine 1 - 2 Minuten mischen und 30 Minuten quellen lassen. Die Hefe in 30 g lauwarmem Wasser auflösen, dazugeben u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű