1 cs szárított sütőélesztő, 35 dkg rétesliszt, sütőpor, 1 nagy mérőkanál só, 1 nagy mérőkanál cukor, 10 dkg füstölt sajt, 1 dl langyos tej, 1 dl langyos tejszín, 05 dl langyos víz (én csak tejjel csinálom)
1. A hozzávalókat sorrendben beletöltjük a sütőedénybe és a készüléket közepes fokra állítjuk.
2. Adhatunk mellé egy kis füstölt ízű olajt is.
Készítsük el a 150 g kovászt a következőképpen: tegyünk az anyakovászunkból 1 evőkanálnyit egy nagy tálba, tegyünk hozzá 75 g fehér lisztet vagy rozslisztet (lehetőleg frissen őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalóból egy könnyű, közepes keménységű tésztát állítottam össze, addig gyúrtam, amíg selymes nem lett a tészta felülete és kis buborékokat nem láttam rajta. Liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a vizet. Összekeverjük és egy “majdnem összeálló” csak kicsit ragacsos tésztát készítünk. Húsz percig hagyjuk pihenni....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz