Családireceptkönyv.hu

Paleo kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-4 púpozott evőkanál tápiókaliszt,
- 4 púpozott evőkanál szezámmagliszt,
-3 púpozott evőkanál lenmagliszt,
-3 púpozott evőkanál bambuszrost,
-1 púpozott evőkanál utifűmaghéj,
-1 teáskanál szódabikarbóna,
-1 teáskanál aszkorbinsav por (C-vitaminpor),
-1 teáskanál só,
-1,5-2 dl víz.

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Hozzáöntjük a vizet.
Összekeverjük és egy “majdnem összeálló” csak kicsit ragacsos tésztát készítünk.
Húsz percig hagyjuk pihenni.
Végleges formára gyúrjuk.
Húsz percen át 200 fokon sütjük, majd további 40 percig 180 fokon.
Sütés után tiszta konyharuha alatt érdemes pihentetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rácsra szoktam tenni, hogy ne fülledjen be

Paleo kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovász etetés hűtős
Kovász etetés hűtős

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cipó levesekhez (Gábor a pék)
Cipó levesekhez (Gábor a pék)

1. Előtészta kikeverése 2 Előtészta érlelése: 10-12 óra 3. Tészta Dagasztás az előtésztából és a többi összetevőből 4. Tészta érés: 60 perc 5. Tészta osztása/mérése: 3 x 295-30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)

A langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Öregtésztás fehér kenyér
Öregtésztás fehér kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk