Családireceptkönyv.hu

Paleo kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-4 púpozott evőkanál tápiókaliszt,
- 4 púpozott evőkanál szezámmagliszt,
-3 púpozott evőkanál lenmagliszt,
-3 púpozott evőkanál bambuszrost,
-1 púpozott evőkanál utifűmaghéj,
-1 teáskanál szódabikarbóna,
-1 teáskanál aszkorbinsav por (C-vitaminpor),
-1 teáskanál só,
-1,5-2 dl víz.

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Hozzáöntjük a vizet.
Összekeverjük és egy “majdnem összeálló” csak kicsit ragacsos tésztát készítünk.
Húsz percig hagyjuk pihenni.
Végleges formára gyúrjuk.
Húsz percen át 200 fokon sütjük, majd további 40 percig 180 fokon.
Sütés után tiszta konyharuha alatt érdemes pihentetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rácsra szoktam tenni, hogy ne fülledjen be

Paleo kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Selymesen puha vajas kifli
Selymesen puha vajas kifli

Az élesztőt 1 dl tejben futtassuk fel, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Ezután meleg helyen jól kelesszük meg, nyújtsuk ki, formáljunk belőle kifliket és tegyük egy tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű kenyér
Teljes kiőrlésű kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos vízben. Teljes kiőrlésű kenyér recept lépés 1 foto Keverőtálba kimérjük a lisztet, joghurtot, hozzáadjuk a sikért, az olívaolajat, a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tósztkenyér
Tósztkenyér

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót belemérjük a dagasztógép üstjébe, vagy ha kézzel dagasztjuk egy nagy tálba. Ráöntjük a folyékony adalékokat és kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KENYÉR EGYSZERŰEN
KENYÉR EGYSZERŰEN

A lisztbe belekeverem a langyos vizet, az olajat, a sót és az élesztőt. Dagasztó géppel összekeverem, lágy, de nem ragacsos tészta lesz, Ha kell, akkor még lehet lisztet adni hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk