20 dkg füstölt sajt, 1 csomag penne tészta, 1 nagy pohár tejföl (20 %-os), 4-5 gerezd fokhagyma, kevés ételízesítő, tetejére petrezselyem zöldje
1. Egy teflonbevonatú edénybe beleteszem a tejfölt, a fokhagymát, kevés ételízesítőt, és belereszelem a füstölt sajtot.
2. Egy-két perc alatt megolvad a sajt és egyneművé válik a szósz.
3. Kifőzöm a tésztát, beleforgatom a szószba, majd megszórom petrezselyem zöldjével illetve ízlés szerint bazsalikommal (vagy ha csípősen szereti valaki, egy kis piros chili paprikával).
Nagyon fontos, hogy csak frissen jó.
A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa krumplit sós vízben megfőzöm majd leszűröm és összetöröm hagyom kihűlni mikor kihűlt hozzáadom a többi anyagot és kisadagokat nyeles deszkára simítom é késsel kiszaggatom forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a répát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon pároljuk. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Amikor a l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű