20 dkg füstölt sajt, 1 csomag penne tészta, 1 nagy pohár tejföl (20 %-os), 4-5 gerezd fokhagyma, kevés ételízesítő, tetejére petrezselyem zöldje
1. Egy teflonbevonatú edénybe beleteszem a tejfölt, a fokhagymát, kevés ételízesítőt, és belereszelem a füstölt sajtot.
2. Egy-két perc alatt megolvad a sajt és egyneművé válik a szósz.
3. Kifőzöm a tésztát, beleforgatom a szószba, majd megszórom petrezselyem zöldjével illetve ízlés szerint bazsalikommal (vagy ha csípősen szereti valaki, egy kis piros chili paprikával).
Nagyon fontos, hogy csak frissen jó.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát, és aranysárgára pirítjuk. A chilit apróra vágjuk, és a paradicsommal együtt a lábosba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a spagettit sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajban, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felaprítjuk, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű