20 dkg füstölt sajt, 1 csomag penne tészta, 1 nagy pohár tejföl (20 %-os), 4-5 gerezd fokhagyma, kevés ételízesítő, tetejére petrezselyem zöldje
1. Egy teflonbevonatú edénybe beleteszem a tejfölt, a fokhagymát, kevés ételízesítőt, és belereszelem a füstölt sajtot.
2. Egy-két perc alatt megolvad a sajt és egyneművé válik a szósz.
3. Kifőzöm a tésztát, beleforgatom a szószba, majd megszórom petrezselyem zöldjével illetve ízlés szerint bazsalikommal (vagy ha csípősen szereti valaki, egy kis piros chili paprikával).
Nagyon fontos, hogy csak frissen jó.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és mikor feldobja a levét belekeverjük a paradicsomszószt is. Majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának felrakom a vizet főni sóval. Míg felfő a tészta a virslit felkarikázom. A forrásban lévő vízbe belerakom a tésztát (elkeverem, le ne tapadjon), majd a virslikarikákat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom és megdinsztelem. Pici pirospaprikát szórok rá és felöntöm egy kis pohárnyi vízzel. Hozzá adom a borsót, és majdnem puhára főzöm. A karikára vágott virslit hoz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek. Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket. Kibo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű