6 tojás sárgájája, 6 ek cukor, 1 dl olaj, 6 enyhén púpozott ek liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 csapott ek kakaó, 6 tojás fehérje, 1 csipet só
krém: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 20 dkg porcukor, 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma, kb. 1 dl tej, 1 üveg cseresznye vagy meggybefőtt
mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 1 ek olaj
1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
2. A tortaformába (26 cm-es vagy ennél kisebb) vágjunk sütőpapírt.
3. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzákeverjük az olajat, a sütőporos-, kakaós lisztet,és végül kézi habverővel a fehérje habot.
5. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
6. A gesztenyét a cukorral és a mascarpone-val kikeverjük, majd hozzádolgozzuk rumot és annyi tejet, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.
7. A kihűlt piskótát kettévágjuk és az egyik lapot megkenjük a gesztenyekrém 2/3-val, kirakjuk a cseresznyével, kicsit belenyomkodva, majd befedjük a másik tésztalappal és a maradék krémet is rásimítjuk.
8. Vízgőz felett elkezdjük olvasztani a darabolt csokoládékat az olajjal együtt, majd mikor félig elolvadt, levesszük a gőzről a tálat és kevergetve teljesen egyneművé olvasszuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
9. Tegyük hűtőbe, majd mikor jól megkeményedett, verjünk fel tejszínhabot habfixálóval és díszítsük ki a tortát.
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporoka összefőzzük és hűlni tesszük. Kikavarom a mascarpónét a vanília cukorral....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű