menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás metélt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg hosszú metélt, 15 dkg gomba, fél fej vöröshagyma, 5-6 szál petrezselyem, 10 dkg reszelt sajt, vaj, bors, só

Elkészítés:


1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára.

2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára.

3. Sózd, borsozd, add hozzá az apróra vágott petrezselymet.

4. Főzd meg a metéltet, add hozzá a gombát, esetleg még egy kis vajat, s forrón, reszelt sajttal megszórva tálald.

Gombás metélt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kapros-garnélás Linguine
Kapros-garnélás Linguine

Egy serpenyőben olívaolajat hevítek, erre dobom a felszeletelt újhagymát, paradicsomszeletkéket. A serpenyő másik oldalába tettem a rákokat, és inkább ez alatt volt a láng, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Kovászos lángos
0. Kovászos lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Margherita pizza
Margherita pizza

Szitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darás tészta
Darás tészta

1. A tésztát sós vízben kifőzöm. A darát egy kis olajon megpirítom, majd sózom, felöntöm kb. 1,5 dl vízzel, és morzsásra szárítom. 2. A kifőtt tésztához hozzákeverem. 3. Le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk