30 dkg marhahús, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó, bors, pirospaprika, só
1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.
2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.
3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.
4. Rátesszük a fedőt, magas lángon hevítjük.
5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.
6. Újramelegítjük, megfőzzük.
7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.
A tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a fokhagymát, és kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. 1 evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockára vágva megfőzzük a vízben. Ha kész nem öntjük le a vizet, bele a mascarpone, a vaj, a és a szerecsendió. Botmixerrel vagy turmixgépben alaposan turmixoljuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz