30 dkg marhahús, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó, bors, pirospaprika, só
1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.
2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.
3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.
4. Rátesszük a fedőt, magas lángon hevítjük.
5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.
6. Újramelegítjük, megfőzzük.
7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük egy tányérba, félrerakjuk. Ha túl sok zsír sült ki belőle, akkor kikanalazzuk, hogy csak 2 ek maradjon az edényben. Megpirítjuk a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasba kevés olaj,bele köménymag picit meg kell pirítani.Beletenni a 3 evőkanál lisztet,kevergetni hogy ne kapódjon le.Amikor megpirult a liszt beletenni 1 kk. pirospaprikát aztán...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű