8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 5-7 ek tej
forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa
tetejére: 4-5 ek savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs, ízlés és idény szerint, 2 cs tortazselé
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk.
2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát.
3. Előmelegített sütőben megsütjük.
4. Miután kihűlt tálra helyezzük, a mélyedést kikenjük lekvárral, gyümölcsökkel ízlésesen kirakjuk, majd a leírás alapján elkészített tortazselével, fényezzük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...
Elkészítési idő: 2 óraHabbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de...
Elkészítési idő:2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: