8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 5-7 ek tej
forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa
tetejére: 4-5 ek savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs, ízlés és idény szerint, 2 cs tortazselé
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk.
2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát.
3. Előmelegített sütőben megsütjük.
4. Miután kihűlt tálra helyezzük, a mélyedést kikenjük lekvárral, gyümölcsökkel ízlésesen kirakjuk, majd a leírás alapján elkészített tortazselével, fényezzük.
150 fokra melegítjük a sütőt. Robotgéppel a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a gépet a legmagasabb fokozaton járatva, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. 3. Az almákat meghámo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aranygondolatok.com/hu/receptek/makos-citromtorta
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű