8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 5-7 ek tej
forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa
tetejére: 4-5 ek savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs, ízlés és idény szerint, 2 cs tortazselé
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk.
2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát.
3. Előmelegített sütőben megsütjük.
4. Miután kihűlt tálra helyezzük, a mélyedést kikenjük lekvárral, gyümölcsökkel ízlésesen kirakjuk, majd a leírás alapján elkészített tortazselével, fényezzük.
A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk. A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: Melegítsük fel a tejszínt nagyon forróra, de még pont ne forrjon, adjuk hozzá a csokoládé darabokat. Teljesen oldódjanak el benne, ha a csokoládé darabok nagyon visszahű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lapokhoz a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet, zsemlemorzsát, kakaót , lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes