6 tojásos sárga piskóta, 30 cm-es kerek formában sütve, ½ l tejszín, 850 g-os barack kompót, barack dzsem, gyümölcsök, 2 dl rummal ízesített szirup, 2 cs tortazselé
1. A piskóta lapot tálra helyezzük, nagyon vékonyan leszeljük a tetejét, meglocsoljuk 2 dl rummal ízesített sziruppal, (azért vágjuk le, hogy a szirupot jól tudja be, tudja szívni a piskóta), majd megkenjük barackdzsemmel.
2. Felverjük a tejszínt jó kemény habnak, elosszuk két részre.
3. Az egyik részt rákenjük a dzsemmel megkent piskótára.
4. Felszeleteljük a barack kompótot, egyenletesen rárakjuk a tejszínre, rárakjuk a megmaradt tejszínhabot, és szép simára elsimítjuk.
5. Tetejét megrakjuk ízlés szerint idény gyümölcsökkel (málna, ribizli, banán és a megmaradt kompót), de lehet más gyümölcs is.
6. Két csomag torta zselét elkészítünk a tasakon található leírás szerint, és szépen belülről indulva rácsorgatjuk a tortára.
Egy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig. Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze. Öntsük egy másik tálba a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, megfőzzük, lereszeljük (vagy turmix, vagy villával szétnyomkodjuk.) Hozzáadjuk az olajas, a cukrot, a tojást. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tortához a céklát botmixerrel pürésítjük. A csokoládét a kókuszolajjal és a kávéval vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat ezt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Gyorsan összegyúrni, majd mehet alufóliába és a hűtőbe, legalább fél...
Elkészítési idő: 1óra 20perc Nehézség: Közepes