1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek vaj, vagy olívaolaj, 1 mk őrölt kömény, 50 dkg tönkölybúza liszt, 2 dkg élesztő, 2 kk só, 2 kk cukor, 2- 2,5 dl víz
tetejére: 2 ek tej, kömény
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni.
2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam.
3. Ezután mindent a gépbe tettem és dagasztó programra kapcsoltam.
4. Dagasztás után a tésztát 8 részre osztottam és cipókat formáltam és sütőpapírral borított tepsire tettem.
5. Hagytam kelni kb. 40 percet.
6. Éles pengével pár helyen bevágtam, tejjel lekentem és köménnyel megszórtam (csak őrölt köményem volt itthon, de ez is jó volt).
7. Előmelegített sütőbe 170 fokra tettem be és így sütöttem kb. 35 percig.
-a langyos tejbe,kiskanálnyi cukor segítségével,fölfuttatunk egy egész kockányi élesztőt,és folpakkal letakarva hagyjuk dolgozni az anyagot!!! A keverőtálunk,vagy robotgépünkbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKorán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekevertem, fél cm vékonyra nyútottam, majd megkentem ketchuppal, reszelt sajtot és spenótlevelet tettem rá, s így 2 cm-es csíkokra vágtam, megcsavartam. Kí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes