Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymás cipócska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek vaj, vagy olívaolaj, 1 mk őrölt kömény, 50 dkg tönkölybúza liszt, 2 dkg élesztő, 2 kk só, 2 kk cukor, 2- 2,5 dl víz

tetejére: 2 ek tej, kömény

Elkészítés:


1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni.

2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam.

3. Ezután mindent a gépbe tettem és dagasztó programra kapcsoltam.

4. Dagasztás után a tésztát 8 részre osztottam és cipókat formáltam és sütőpapírral borított tepsire tettem.

5. Hagytam kelni kb. 40 percet.

6. Éles pengével pár helyen bevágtam, tejjel lekentem és köménnyel megszórtam (csak őrölt köményem volt itthon, de ez is jó volt).

7. Előmelegített sütőbe 170 fokra tettem be és így sütöttem kb. 35 percig.

Hagymás cipócska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Négymagvas rusztikus bagett
Négymagvas rusztikus bagett

A hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!! Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Zalai krumplis pogácsa
Zalai krumplis pogácsa

A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Lágy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kornspitz
Kornspitz

A hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk