1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek vaj, vagy olívaolaj, 1 mk őrölt kömény, 50 dkg tönkölybúza liszt, 2 dkg élesztő, 2 kk só, 2 kk cukor, 2- 2,5 dl víz
tetejére: 2 ek tej, kömény
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni.
2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam.
3. Ezután mindent a gépbe tettem és dagasztó programra kapcsoltam.
4. Dagasztás után a tésztát 8 részre osztottam és cipókat formáltam és sütőpapírral borított tepsire tettem.
5. Hagytam kelni kb. 40 percet.
6. Éles pengével pár helyen bevágtam, tejjel lekentem és köménnyel megszórtam (csak őrölt köményem volt itthon, de ez is jó volt).
7. Előmelegített sütőbe 170 fokra tettem be és így sütöttem kb. 35 percig.
A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tesszük a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon közepesen kemény tésztát dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos vízbe keverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félre tesszük, amíg felfut (ez kb 10-15 perc). Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, a t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból lágy de rugalmas tésztát dagasztunk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ide jön a morzsolt élesztő ,a langyos tej a cukor. Kicsit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű