1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek vaj, vagy olívaolaj, 1 mk őrölt kömény, 50 dkg tönkölybúza liszt, 2 dkg élesztő, 2 kk só, 2 kk cukor, 2- 2,5 dl víz
tetejére: 2 ek tej, kömény
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni.
2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam.
3. Ezután mindent a gépbe tettem és dagasztó programra kapcsoltam.
4. Dagasztás után a tésztát 8 részre osztottam és cipókat formáltam és sütőpapírral borított tepsire tettem.
5. Hagytam kelni kb. 40 percet.
6. Éles pengével pár helyen bevágtam, tejjel lekentem és köménnyel megszórtam (csak őrölt köményem volt itthon, de ez is jó volt).
7. Előmelegített sütőbe 170 fokra tettem be és így sütöttem kb. 35 percig.
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű