2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma
sütéshez: olaj, 1 tk só
1. A felvert tojásokból, a lisztből sóval, tejjel (esetleg szódavízzel) a szokásos módon palacsintatésztát készítünk.
2. Az olajban vastagabb palacsintákat sütünk belőle, amelyeket hosszú csíkokra vágunk.
3. Egy nagyobb teflonedényben vagy serpenyőben 1 evőkanál olajon jól megpirítjuk, majd megpároljuk a megtisztított és felkockázott hagymát.
4. Erre dobjuk a palacsintacsíkokat és a tejföllel még egyszer jól átforrósítjuk.
A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyűforrásba lévő vízbe rakjuk, újra forrásig főzzük, lezárjuk, utána 4 percig állni hagyjuk a vízben.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverni. Annyi vizet adni hozzá,hogy se híg,se kemény ne legyen, Forrásban lévő sós vízbe szaggatni. Feljön a tetejére, hideg vízbe tenni és leszűrni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz