1 kis füstölt sertéscsülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 2,5 dl tejföl, 1 mk. só, bors, 15-20 dkg csipetketészta
1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig.
2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk fel, hanem azt a másfél liter levet is, amelyben főtt. Ebben a lében tesszük fel a babot főni.
3. A zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, sóval, paprikával, szétnyomott fokhagymával, majd a liszt hozzáadásával elkészítjük a rántást, amit hideg vízzel és a tejföllel csomómentesre keverünk.
4. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a rántást, és a kis darabokra vágott csülökhússal, a csipetkével még negyed óráig főzzük.
5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk..
6. Tálaláskor egy evőkanálnyi tejföllel díszítjük, és ha van, egy szál szép petrezselyemzölddel.
Csorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrántás+vízzel felengedem+ecet+kicsit főzőm+tojás a végén :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinsztelek egy vöröshagymát, rádobom az összevágott zöldséget: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, felengedem a sonkalével, de vízzel hígítom. Teszek bele 2 szem krumplit, pár gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes