1 kis füstölt sertéscsülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 2,5 dl tejföl, 1 mk. só, bors, 15-20 dkg csipetketészta
1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig.
2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk fel, hanem azt a másfél liter levet is, amelyben főtt. Ebben a lében tesszük fel a babot főni.
3. A zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, sóval, paprikával, szétnyomott fokhagymával, majd a liszt hozzáadásával elkészítjük a rántást, amit hideg vízzel és a tejföllel csomómentesre keverünk.
4. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a rántást, és a kis darabokra vágott csülökhússal, a csipetkével még negyed óráig főzzük.
5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk..
6. Tálaláskor egy evőkanálnyi tejföllel díszítjük, és ha van, egy szál szép petrezselyemzölddel.
A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehet rá a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. A paprikát megtisztí...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam) A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű