60 dkg liszt, 4 ek olaj, 3 tojássárgája, pici só, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejben felfuttatva 6 dkg cukor, 5 dkg élesztő
krém: 1 Ráma, 20 dkg cukor, 4 ek kakaó, 3 vaníliás cukor
1. Összedagasztani, 6 részre osztani.
2. Egyforma téglalapokat sodrunk, megkenjük krémmel, felrolnizzuk, egy kicsit meghúzzuk, félretesszük. 3-ból kalácsot fonunk, ugyanígy a másik háromból is.
3. Sütőpapírral béleljük a tepsi alját és oldalát, beletesszük a fonott kalácsot, megkenjük tojással, azonnal sütni.
4. Forró sütő, közepes láng (30-35 perc).
A meglangyosított, cukorral elkevert tejben futtassuk fel az élesztőport. A lisztet a sóval, a tojással, a vajjal és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze. A kakaóból és a vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat megkenjük egy kevés nutellával vagy lekvárral is lehet.Össze tesszük,majd egy kis szint el keverünk egy kevés vízbe.Az egyik oldalát pirosra a másikat zöldre festjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes