3o dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 egész tojás, 5 ek tejföl, 2 ek cukor, 1/2 cs sütőpor, pici só
kenéshez: kakaó, cukor, víz
tetejére: 1 tojás sárgája
1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet.
2. Egy órára hűtőbe tesszük.
3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk a tésztát.
4. Cikkekre vágjuk és megkenjük a kakaó, porcukor és pici víz keverékével.
5. A cikkeket szélesebb végüknél kezdve kiflivé tekerjük.
6. Tetejüket megkenjük vizezett tojássárgájával.
7. Forró (18o-2oo fokos) sütőben 15-2o percig sütjük.
este kimértem , több só, méz picit kevesebb, autolizáltam, gyurtam, utolsónak a só..2x hajtogattam aztán be tettem a hütöbe, reggel 5kor ki vettem majd 8:30kor most 8ba osztottam n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésesnél 160 fokra) A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk (felesleget kiöntjük). A tojásfehérjéket egy csipet sóval fe...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű