3o dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 egész tojás, 5 ek tejföl, 2 ek cukor, 1/2 cs sütőpor, pici só
kenéshez: kakaó, cukor, víz
tetejére: 1 tojás sárgája
1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet.
2. Egy órára hűtőbe tesszük.
3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk a tésztát.
4. Cikkekre vágjuk és megkenjük a kakaó, porcukor és pici víz keverékével.
5. A cikkeket szélesebb végüknél kezdve kiflivé tekerjük.
6. Tetejüket megkenjük vizezett tojássárgájával.
7. Forró (18o-2oo fokos) sütőben 15-2o percig sütjük.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,a langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá.Az olaj miatt lehet,kevesebb folyadék is elég. Egy rugalmas,szép fényes tésztát kell kapnunk A kenyér sütő gépbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű