3o dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 egész tojás, 5 ek tejföl, 2 ek cukor, 1/2 cs sütőpor, pici só
kenéshez: kakaó, cukor, víz
tetejére: 1 tojás sárgája
1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet.
2. Egy órára hűtőbe tesszük.
3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk a tésztát.
4. Cikkekre vágjuk és megkenjük a kakaó, porcukor és pici víz keverékével.
5. A cikkeket szélesebb végüknél kezdve kiflivé tekerjük.
6. Tetejüket megkenjük vizezett tojássárgájával.
7. Forró (18o-2oo fokos) sütőben 15-2o percig sütjük.
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő:1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól...
Elkészítési idő:A lisztben jól el kell dolgozni a felfuttatott élesztőt, sót, zsírt és tejfölt. Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral. ~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépe...
Elkészítési idő: