3 dl jó meleg tej, de nem forró, 6 dkg margarin fel darabolva, 2 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek cukor, 50 dkg finomliszt./kb. fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./, tetejére 2 dkg élesztő szétmorzsolva, erre egy csapott kanál cukor
1. Ahogy írtam, olyan sorrendben teszem bele a hozzávalókat.
2. Amikor bekapcsolom a gépet, és össze keveri gombócnak, teszek rá aszalt áfonyát 1-2 evőkanállal, citrom, narancs kandírozott /cukros/ héját, 1-1 evőkanállal.
3. Tehetek bele mást, pl. csokidarabokat, mazsolát, stb., de ezt már a sütés előtti programnál amikor sípol, előbb nem, mert el színezi a kalácsot.
1. Szárított élesztő is jó hozzá. Ugyanúgy használom, mint a rendes élesztőt.
Minden hozzávalót összegyúrunk és 1-2 órára fóliába becsomagolva hűtőbe pihentetjük a tésztánkat.Aztán kinyújtjuk kb.3-4mm vastagra és linzer szaggatóval kiszaggatjuk a formákat.El...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk vagy az ételízesítőt beleszórjuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. 2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom. 3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű