3 dl jó meleg tej, de nem forró, 6 dkg margarin fel darabolva, 2 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek cukor, 50 dkg finomliszt./kb. fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./, tetejére 2 dkg élesztő szétmorzsolva, erre egy csapott kanál cukor
1. Ahogy írtam, olyan sorrendben teszem bele a hozzávalókat.
2. Amikor bekapcsolom a gépet, és össze keveri gombócnak, teszek rá aszalt áfonyát 1-2 evőkanállal, citrom, narancs kandírozott /cukros/ héját, 1-1 evőkanállal.
3. Tehetek bele mást, pl. csokidarabokat, mazsolát, stb., de ezt már a sütés előtti programnál amikor sípol, előbb nem, mert el színezi a kalácsot.
1. Szárított élesztő is jó hozzá. Ugyanúgy használom, mint a rendes élesztőt.
Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi. Felforraljuk, majd lefedve ~5 percig pihentetjük. Leszűrjük és papírtörlőn lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2dkg élesztőt késhegynyi sót,1egész tojást és egynek a sárgáját,valamint-4-5 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejet(kb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű100g tönköly liszt.150g rizsliszt.1 tojás.160ml tej negyed élesztő, pici nád cukor az élesztő felfuttatásához.fél mokkás kanál só, és 40g olvasztott vaj: a tésztát bedagasztottam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű