Családireceptkönyv.hu

Kalács kenyérsütő gépben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl jó meleg tej, de nem forró, 6 dkg margarin fel darabolva, 2 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek cukor, 50 dkg finomliszt./kb. fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./, tetejére 2 dkg élesztő szétmorzsolva, erre egy csapott kanál cukor

Elkészítés:


1. Ahogy írtam, olyan sorrendben teszem bele a hozzávalókat.

2. Amikor bekapcsolom a gépet, és össze keveri gombócnak, teszek rá aszalt áfonyát 1-2 evőkanállal, citrom, narancs kandírozott /cukros/ héját, 1-1 evőkanállal.

3. Tehetek bele mást, pl. csokidarabokat, mazsolát, stb., de ezt már a sütés előtti programnál amikor sípol, előbb nem, mert el színezi a kalácsot.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Szárított élesztő is jó hozzá. Ugyanúgy használom, mint a rendes élesztőt.

Kalács kenyérsütő gépben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi süti
Karácsonyi süti

Minden hozzávalót összegyúrunk és 1-2 órára fóliába becsomagolva hűtőbe pihentetjük a tésztánkat.Aztán kinyújtjuk kb.3-4mm vastagra és linzer szaggatóval kiszaggatjuk a formákat.El...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tormás sonkatekercs
Tormás sonkatekercs

Az aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk vagy az ételízesítőt beleszórjuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos foszlós kalács
Mákos foszlós kalács

1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. 2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom. 3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

Megtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk