1 fej édeskáposzta, 2-3 db vöröshagyma, 10% ecet, cukor, víz, só, bors
1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk.
2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%), a cukrot elbírja, egy pici bors, sózni nem kell mert a káposztát már lesóztuk.
3. A káposztát jól kinyomkodva, a lébe keverjük, hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Lehet bővíteni uborkával és paprikával.
1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztafejek torzsa részét kivályuk késsel, üreget képezve, amit megtöltünk csurig sóval. Sorba rakjuk a hordóban a fejeket sós üregükkel felfelé, a sorok közé fektetünk bőven k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni! ◾️Az uborkákat beáztatjuk negyed órára hideg vízbe majd egy dörzsis szivaccsal megtisztítjuk őket. ◾️Az uborkák vég...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű