Családireceptkönyv.hu

Káposzta saláta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 fej édeskáposzta, 2-3 db vöröshagyma, 10% ecet, cukor, víz, só, bors

Elkészítés:


1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk.

2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%), a cukrot elbírja, egy pici bors, sózni nem kell mert a káposztát már lesóztuk.

3. A káposztát jól kinyomkodva, a lébe keverjük, hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bővíteni uborkával és paprikával.

Káposzta saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú káposzta Valitól
Savanyú káposzta Valitól

Pár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Maria
Igazi Magyar gyors savanyúság
Igazi Magyar gyors savanyúság

Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé. A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd. Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele men...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé (amit nem lehet elrontani)
Csalamádé (amit nem lehet elrontani)

Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk