1 fej édeskáposzta, 2-3 db vöröshagyma, 10% ecet, cukor, víz, só, bors
1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk.
2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%), a cukrot elbírja, egy pici bors, sózni nem kell mert a káposztát már lesóztuk.
3. A káposztát jól kinyomkodva, a lébe keverjük, hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Lehet bővíteni uborkával és paprikával.
Pár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...
Elkészítési idő:Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé. A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd. Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele men...
Elkészítési idő: 30 percEz a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...
Elkészítési idő: