30-35 dkg kockatészta, kb. 1 kg fejes káposzta, 2 ek olaj vagy zsír, frissen őrölt bors, só
1. A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és fél -1 órát állni hagyjuk.
2. Az olajat felmelegítjük és hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk.
3. Közben adunk hozzá őrölt borsot.
4. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és szép, világosbarna lesz.
5. Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és leszűrjük.
6. A kész káposztát óvatosan összekeverjük a leszűrt tésztával.
A lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. 2. Ha megpuhult, leszűrjük. Közben kifőzzük a tésztát. 3. A hagymát kockára vágjuk, az olajon vilá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felforrósított olajba beleöntjük a tejföllel elkevert tojásokat, sózzuk, és kevergetjük, amíg közepesen lágy állagú nem lesz. 2. Ekkor hozzátesszük a nokedlit, jól összeforga...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű