30-35 dkg kockatészta, kb. 1 kg fejes káposzta, 2 ek olaj vagy zsír, frissen őrölt bors, só
1. A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és fél -1 órát állni hagyjuk.
2. Az olajat felmelegítjük és hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk.
3. Közben adunk hozzá őrölt borsot.
4. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és szép, világosbarna lesz.
5. Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és leszűrjük.
6. A kész káposztát óvatosan összekeverjük a leszűrt tésztával.
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összek...
Elkészítési idő: 60 percA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 3