30-35 dkg kockatészta, kb. 1 kg fejes káposzta, 2 ek olaj vagy zsír, frissen őrölt bors, só
1. A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és fél -1 órát állni hagyjuk.
2. Az olajat felmelegítjük és hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk.
3. Közben adunk hozzá őrölt borsot.
4. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és szép, világosbarna lesz.
5. Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és leszűrjük.
6. A kész káposztát óvatosan összekeverjük a leszűrt tésztával.
összegyúrjuk, csipegetjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós, olajos, forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben a póréhagymát hosszában felhasítjuk, jó alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben egy evőkanál vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmennyiben saját készítésű tésztát használunk, akkor először a tésztát kell meggyúrni, majd állni hagyni, hogy egy kicsit szikkadjon, majd ízlés szerint felvágni és enyhén sós vízb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 pe...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes