1 kg fejes káposzta, 1 kg vörös káposzta, 4 ek só, 1 kk köménymag, 4 ek porcukor, 2 dl ecet
1. Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evőkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.
2. Ezután kicsavarjuk, deszkán szétterítjük, 1 kávéskanál tört köménymaggal és 4 evőkanál porcukorral behintjük.
3. Két dl ecetet ízlés szerint hígítva felforralunk és hűlni hagyjuk.
4. A káposztát üvegekbe rakjuk - alulra a vöröset, a tetejére a fehéret -, a hideg ecetet ráöntjük, egy csipetnyi tartósítószert teszünk a tetejére, lekötjük és hűvös helyre tesszük.
Káposztát, sárgarépát, vöröshagymát vékonyan lereszelni, sózni, 1 éjszakára hűvös helyre tenni. 10 evőkanál cukrot, 8 evőkanál ecetet, 2 csipetnyi őrölt köményt addig keverni, amí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük. 2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam. Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam. (Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű