50 dkg fejes káposzta, só, ecet, cukor, köménymag
1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk.
2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néhány percig állni hagyjuk.
3. A vizet leöntjük, a káposztát hűlni hagyjuk.
4. Egy üvegtálban annyi vízzel elkevert ecettel, cukorral, köménymaggal és sóval ízesített salátalevet készítünk, amennyi a káposztát ellepi. Jól megkeverjük.
5. A kihűlt káposztát beletesszük, hűtőszekrénybe állítjuk.
1. Aki szereti karikázott vöröshagymát is tehet hozzá.
A káposztát uborka gyalun le gyalulom . kicsit megsózom , és hagyom állni egy fél órát kb 5- evőkanál cukrot teszek rá , és egy ki ecetet . Sűrűn megkevergetem , még a cukor el...
Elkészítési idő:1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük. 2....
Elkészítési idő:Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tárol...
Elkészítési idő: