50 dkg fejes káposzta, só, ecet, cukor, köménymag
1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk.
2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néhány percig állni hagyjuk.
3. A vizet leöntjük, a káposztát hűlni hagyjuk.
4. Egy üvegtálban annyi vízzel elkevert ecettel, cukorral, köménymaggal és sóval ízesített salátalevet készítünk, amennyi a káposztát ellepi. Jól megkeverjük.
5. A kihűlt káposztát beletesszük, hűtőszekrénybe állítjuk.
1. Aki szereti karikázott vöröshagymát is tehet hozzá.
A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel. Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket felszeletelni csíkokra. Beletenni pár szem fekete borsot, 3 dl 10%-os ecet, 2,5 dkg só, 30 dkg cukor. Fél kk. tartósító. 1 napig kevergetni, majd üvegbe tölteni és lezárni í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEladásra,akár műanyag kis hordókba is ! (annak a receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű