Családireceptkönyv.hu

Káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg fejes káposzta, só, ecet, cukor, köménymag

Elkészítés:


1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk.

2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néhány percig állni hagyjuk.

3. A vizet leöntjük, a káposztát hűlni hagyjuk.

4. Egy üvegtálban annyi vízzel elkevert ecettel, cukorral, köménymaggal és sóval ízesített salátalevet készítünk, amennyi a káposztát ellepi. Jól megkeverjük.

5. A kihűlt káposztát beletesszük, hűtőszekrénybe állítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Aki szereti karikázott vöröshagymát is tehet hozzá.

Káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposzta Saláta
Káposzta Saláta

A káposztát uborka gyalun le gyalulom . kicsit megsózom , és hagyom állni egy fél órát kb 5- evőkanál cukrot teszek rá , és egy ki ecetet . Sűrűn megkevergetem , még a cukor el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Apró csemegeuborka
Apró csemegeuborka

1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobálós savanyúság
Dobálós savanyúság

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tárol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk