menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg karfiol, 10-10 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 2 ek liszt, só, őrölt bors, 1 húsleves kocka, olaj, 1 dl tejföl

galuska: 8 dkg liszt, 1 tojás, só

Elkészítés:


1. A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük, felöntjük vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és főni tesszük.

2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt.

3. Közben világos rántást készítünk, amivel a levest besűrítjük.

4. Utána sózzuk, borssal fűszerezzük.

5. A lisztből és tojásból összekevert galuskatésztát a levesbe szaggatjuk.

6. Végül fokozatosan hozzáadjuk a tejfölt.

7. Petrezselyem zölddel meghintjük.

Karfiol leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
va­sár­napi tyúk­hús­le­ves 5 titka
va­sár­napi tyúk­hús­le­ves 5 titka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabolcs
CukkíniKrémleves
CukkíniKrémleves

Hagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kajakóma
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó leves pirosan
Zöldborsó leves pirosan

1 fakanál zsírra teszek 40 dkg borsót, teszek rá 3 kiskanál vegetát és egy kis borsot, teszek bele karikára vágott sárgarépát. Aki szereti ilyenkor beletehet 1 fej vöröshagymát meg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk