40 dkg karfiol, 10-10 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 2 ek liszt, só, őrölt bors, 1 húsleves kocka, olaj, 1 dl tejföl
galuska: 8 dkg liszt, 1 tojás, só
1. A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük, felöntjük vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és főni tesszük.
2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt.
3. Közben világos rántást készítünk, amivel a levest besűrítjük.
4. Utána sózzuk, borssal fűszerezzük.
5. A lisztből és tojásból összekevert galuskatésztát a levesbe szaggatjuk.
6. Végül fokozatosan hozzáadjuk a tejfölt.
7. Petrezselyem zölddel meghintjük.
Hagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű1 fakanál zsírra teszek 40 dkg borsót, teszek rá 3 kiskanál vegetát és egy kis borsot, teszek bele karikára vágott sárgarépát. Aki szereti ilyenkor beletehet 1 fej vöröshagymát meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű