6 kifli, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4 tojás, 8 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, szóráshoz dió vagy mandula
1. A kifliket ½ cm vastag karikákra vágjuk, a tejben megáztatjuk.
2. Közben a vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, ebbe tesszük a tejbe áztatott kiflit (amit nem kell kinyomkodni), egy marék mazsolát, egy marék zsemlemorzsát.
3. A tojások keményre felvert habjával óvatosan átkeverjük, jól kivajazott formában kb. 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
4. Ha a tojásfehérjéhez pár csepp citromlevet adunk, könnyebben felverhető, és szép, kemény, fényes hab lesz belőle. Ne jénai tálban süssük.
6. Durvára vágott diót vagy mandulát is szórhatunk rá.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt és a reszelt sajtokat, a tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vagdosott kaprot és fűszerezzük. Ráöntjük a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlangyos tej-porcukor-élesztő-futtatjuk. edénybe-liszt-élesztős tej-vaj-tojás.s-összekeverem-gyúróm-kelesztem.-ha megkelt kinyújtom-egymásra hajtom-kinyújtom-szaggatom-25 percig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű