6 kifli, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4 tojás, 8 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, szóráshoz dió vagy mandula
1. A kifliket ½ cm vastag karikákra vágjuk, a tejben megáztatjuk.
2. Közben a vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, ebbe tesszük a tejbe áztatott kiflit (amit nem kell kinyomkodni), egy marék mazsolát, egy marék zsemlemorzsát.
3. A tojások keményre felvert habjával óvatosan átkeverjük, jól kivajazott formában kb. 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
4. Ha a tojásfehérjéhez pár csepp citromlevet adunk, könnyebben felverhető, és szép, kemény, fényes hab lesz belőle. Ne jénai tálban süssük.
6. Durvára vágott diót vagy mandulát is szórhatunk rá.
Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát olajon megdinszteljük, közben a krumplit felkockázzuk,majd belerakjuk a hozzávalókat. Nagy lángon pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután krumplinyomóval összetörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű