6 kifli, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4 tojás, 8 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, szóráshoz dió vagy mandula
1. A kifliket ½ cm vastag karikákra vágjuk, a tejben megáztatjuk.
2. Közben a vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, ebbe tesszük a tejbe áztatott kiflit (amit nem kell kinyomkodni), egy marék mazsolát, egy marék zsemlemorzsát.
3. A tojások keményre felvert habjával óvatosan átkeverjük, jól kivajazott formában kb. 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
4. Ha a tojásfehérjéhez pár csepp citromlevet adunk, könnyebben felverhető, és szép, kemény, fényes hab lesz belőle. Ne jénai tálban süssük.
6. Durvára vágott diót vagy mandulát is szórhatunk rá.
A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nokedlit keverünk és kiszaggatjuk. A márványsajtot lereszelni és kevés telföllel kikeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű