3 fej hagyma, zsír, 10 karika füstölt házi kolbász, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, zeller zöld, 2 db gulyásleves kocka, bors, vegeta, só, köménymag, krumpli
csipetke: 1 tojás, annyi liszt amennyit felvesz
1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül bele a nagyobb darabokra vágott paradicsom, zöldpaprika (1-1db), rá pici pirospaprikát és felöntöm vízzel!
2. Rakok bele hosszába összevágott répát, zöldséget, pár gerezd fokhagymát, pár szál zeller zöldet, ha felforr, én szoktam 2 db gulyásleves kockát, bors, vegeta, só, egy nagyon pici köménymag, és hagyjuk főni.
3. Közben felkockázzuk a krumplit kb. 2-3 db-ot, ha a levesünk majdnem kész hozzá adjuk a kockára vágott krumplit, és az előre meggyúrt csipetkét (1 tojás és annyi liszt amennyit felvesz).
A karalábét és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A rukkolát megmossuk, megszárítjuk és félbe-negyedbe vágjuk. Egy fazékban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot előző nap beáztatjuk. 2. A hagymákat apróra vágjuk. 3. A szalonnát felkockázzuk. 4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. 5. A zöldségeket ízlésü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet magozd ki, mosd meg jól, majd tedd egy fazékba. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd öntsd fel valamivel több vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű