Krumpli
Füstölt bordaporc
2 babérlevél
Vegeta
Só
1 nagy dobozos tejföl
liszt
pirospaprika
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót.
Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részét krumplitörővel beletörjük a levesbe, ezzel is sűrítve.
2 közepes fakanál lisztet egy kevés olajon világosra pirítunk. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a fővő levesbe.
1 nagy doboz tejfölbe 1 negyed fakanál lisztet elkavarunk, kevés forró levessel hígítjuk. Ezzel behabarjuk a fővő levest.
Felfőzzük és ecettel ízesítjük.
A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemleszínűre piríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra. A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A két citrom levét és egy darabka fahéjat fölforralunk 1 l vízben, a tojás sárgákat elhabarjuk a cukorral, felöntjük a forró levessel, és állandó kevergetés mellett forrásig hev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt négy darabba vágjuk, és a megtisztított, négyrét hasított leveszöldséget hozzáadva, másfél liter vízzel felöntjük, mintha húslevest készítenénk, fűszerezzük. Amikor a be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű