Krumpli
Füstölt bordaporc
2 babérlevél
Vegeta
Só
1 nagy dobozos tejföl
liszt
pirospaprika
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót.
Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részét krumplitörővel beletörjük a levesbe, ezzel is sűrítve.
2 közepes fakanál lisztet egy kevés olajon világosra pirítunk. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a fővő levesbe.
1 nagy doboz tejfölbe 1 negyed fakanál lisztet elkavarunk, kevés forró levessel hígítjuk. Ezzel behabarjuk a fővő levest.
Felfőzzük és ecettel ízesítjük.
A megtisztított, felaprított hagymát forró zsíron üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott sütőtökhúst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje hozzászórjuk a...
Elkészítési idő:A karfiolt, a burgonyát és a hagymát a vajjal és az olajjal együtt egy lábasba tesszük és kis lángon sistergésig melegítjük. Ezután lefedjük és 10 percig pároljuk (színt ne kapjon)...
Elkészítési idő: 25 percA zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő: