Krumpli
Füstölt bordaporc
2 babérlevél
Vegeta
Só
1 nagy dobozos tejföl
liszt
pirospaprika
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót.
Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részét krumplitörővel beletörjük a levesbe, ezzel is sűrítve.
2 közepes fakanál lisztet egy kevés olajon világosra pirítunk. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a fővő levesbe.
1 nagy doboz tejfölbe 1 negyed fakanál lisztet elkavarunk, kevés forró levessel hígítjuk. Ezzel behabarjuk a fővő levest.
Felfőzzük és ecettel ízesítjük.
Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Beleszórjuk a megtisztított és kisebb kockákra vágott répát, fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsleves alaplében és 1 gerezd finomra reszelt fokhagymával odatesszük főni a rózsaira szedett brokkolit. Mikor megfőtt turmixoljuk. Fél dl cocomast és kiskanál lisztvarázst csomóm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű