Krumpli
Füstölt bordaporc
2 babérlevél
Vegeta
Só
1 nagy dobozos tejföl
liszt
pirospaprika
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót.
Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részét krumplitörővel beletörjük a levesbe, ezzel is sűrítve.
2 közepes fakanál lisztet egy kevés olajon világosra pirítunk. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a fővő levesbe.
1 nagy doboz tejfölbe 1 negyed fakanál lisztet elkavarunk, kevés forró levessel hígítjuk. Ezzel behabarjuk a fővő levest.
Felfőzzük és ecettel ízesítjük.
A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepesgofrisütő
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Kevés olívaolajat töltünk egy tepsibe, majd a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldséget belerakjuk. Megszórjuk bőségesen a fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal ga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű