Krumpli
Füstölt bordaporc
2 babérlevél
Vegeta
Só
1 nagy dobozos tejföl
liszt
pirospaprika
A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót.
Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részét krumplitörővel beletörjük a levesbe, ezzel is sűrítve.
2 közepes fakanál lisztet egy kevés olajon világosra pirítunk. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a fővő levesbe.
1 nagy doboz tejfölbe 1 negyed fakanál lisztet elkavarunk, kevés forró levessel hígítjuk. Ezzel behabarjuk a fővő levest.
Felfőzzük és ecettel ízesítjük.
Elkészítés: A kókuszolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a darált csirkemellel pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket (a karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk. A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön). ◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára. ◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gy...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz aszalt gyümölcsöket legalább egy órával a főzés előtt beáztatjuk. A vizet leöntjük, a körtét és almát áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a sót. Ezekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű