10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek
díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.
1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.
2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.
3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.
4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.
1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.
1. A hozzávalókat ledarálni, ízlés szerint ízesíteni, összekeverni. 2. Melegszendvics-krémként is lehet fogyasztani.
Elkészítési idő:Az avokádó belsejét villával pépesítjük, és összekeverjük a hozzávalókkal, hűtőbe téve, pár órára hagyjuk összeérni.
Elkészítési idő: 15 perc