menu

Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári túrókrém


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek

díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.

Elkészítés:


1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.

2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.

3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.

4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.

5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.

Kolozsvári túrókrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tojásos melegszendvics sütőben
Tojásos melegszendvics sütőben

1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük (másnapi fasírthoz tökéletes). 2. A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, fűszerezzük, beletesszük a felvágottat, a kolbászt, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és jól össze...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bajor körözött (Obazda)
Bajor körözött (Obazda)

A camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A szobahőmérsékletű vajat kézi mixer habverőjével krémes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Újhagymás/Medvehagymás köleskrém
Újhagymás/Medvehagymás köleskrém

Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk