Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolozsvári túrókrém


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek

díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.

Elkészítés:


1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.

2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.

3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.

4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.

5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.

Kolozsvári túrókrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Tepertőkrém
Tepertőkrém

A töpörtyűt daráljuk nagyon finomra. Keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, lila hagymát , a feldarabolt főtt tojásokat, a mustárt és az aprítóval újra pürésítjük. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás sajtkrém
Fokhagymás sajtkrém

1. A fokhagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt egy mixelő rúddal krémesre keverem. 2. Pirítósra kenve a legfinomabb.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizs...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Párizsis , tojásos melegsendvicskrém
Párizsis , tojásos melegsendvicskrém

A tojásokat feltesszük főni, közben, amíg fő, addig lereszeljük a parizert, sajtot. A tojásokat megpucoljuk, tojásszeletelőn felkockázzuk. A parizert, sajtot, tojást, tejfölt jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk