10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek
díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.
1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.
2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.
3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.
4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.
1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.
1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük (másnapi fasírthoz tökéletes). 2. A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, fűszerezzük, beletesszük a felvágottat, a kolbászt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és jól össze...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A szobahőmérsékletű vajat kézi mixer habverőjével krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz