Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári túrókrém


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott ek tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek

díszítéshez: tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.

Elkészítés:


1. A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük.

2. Hagyjuk, hogy kihűljön, sőt meg is dermedjen.

3. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot.

4. Tovább keverjük, végül befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.

5. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Legalább 5 napig eláll a normál hűtőszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.

Kolozsvári túrókrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szendvicskrém
Szendvicskrém

1. A hozzávalókat ledarálni, ízlés szerint ízesíteni, összekeverni. 2. Melegszendvics-krémként is lehet fogyasztani.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lakatos
Párizsi krém
Párizsi krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Avokádó krém - Guacamole
Avokádó krém - Guacamole

Az avokádó belsejét villával pépesítjük, és összekeverjük a hozzávalókkal, hűtőbe téve, pár órára hagyjuk összeérni.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk