1-2 fej fejes káposzta, köménymag, babérlevél, egész bors, kapor, só
1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem.
2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporral.
3. Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).
4. Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül.
1. Székelykáposztához.
1. A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. 2. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. 3. Ahogy fogy, lehet pótol...
Elkészítési idő:Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...
Elkészítési idő:1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe. 2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet meg...
Elkészítési idő: