1-2 fej fejes káposzta, köménymag, babérlevél, egész bors, kapor, só
1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem.
2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporral.
3. Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).
4. Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül.
1. Székelykáposztához.
Ezt csak hidegen összekeverem, azután folyamatosan dobálom bele : uborka, alma paprika, TV paprika, hegyes paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, hagyma, zöldparadicsom félérett pa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű