1-2 fej fejes káposzta, köménymag, babérlevél, egész bors, kapor, só
1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem.
2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporral.
3. Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).
4. Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül.
1. Székelykáposztához.
Keressünk egy öblösebb üveget, mossuk el alaposan. Tegyünk az aljába egy csokor kaprot, amit előtte alaposan leöblítünk. Erre tegyünk egy sor burgonya szeletet, majd jöhetnek a mos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverd össze az apróra vágott paradicsomot, a szeletelt uborkát, a lilahagymát és a Kalamata olajbogyót. KÉSZÍTSD EL AZ ÖNTETET: Egy kis tálban keverjük össze az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan megmossuk és lecsepegtetjük a paprikákat. Kiszedjük a magházát. Vagy a közepét kaccsal együtt kivágjuk,vagy félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét. Amig szárad a paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű