Családireceptkönyv.hu

Kovászolt káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-2 fej fejes káposzta, köménymag, babérlevél, egész bors, kapor, só

Elkészítés:


1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem.

2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporral.

3. Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).

4. Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Székelykáposztához.

Kovászolt káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

1. A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. 2. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. 3. Ahogy fogy, lehet pótol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú uborka másképp
Savanyú uborka másképp

Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe. 2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk