1,2 kg fürtös uborka, 1 cs kapor (friss), 6 szem bors - fekete (egész), 5 gerezd fokhagyma, 0,9 L víz (meleg), 2 ek só, 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
1 db 1,7 l-es befőttes üveg
1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.
2. Vágjuk le az uborkák végeit.
3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.
4. Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.
5. Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
6. A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
7. Végül felül zárjuk le a kenyérrel.
8. Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.
9. Éles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.
10. Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.
11. A tetejéről szinte biztos, hogy elforrja a vizet és kilógnak majd kicsit az uborkák a léből. Ilyenkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
12. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
13. A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret és a kaprot.
14. Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.
15. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobjuk a fokhagymákat is.
16. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
1. A zöldégeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd felszeleteljük, és egy jó nagy műanyag edénybe tesszük. A hegyes paprikát nem szeleteljük, azok majd egészben kerülnek az üvegekbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. 2. Az egészet összevegyí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű