uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér
1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.
2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.
3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.
4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.
5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.
1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő:-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük -a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukki...
Elkészítési idő: 30 perc