Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér

Elkészítés:


1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.

2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.

3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.

4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.

5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprika káposztával töltve
Paprika káposztával töltve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini uborka módjára
Cukkini uborka módjára

-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük -a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukki...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk