uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér
1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.
2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.
3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.
4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.
5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.
1. Áztassuk be az uborkákat hideg vízbe, és egyesével dörzsöljük meg egy szivaccsal őket. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon rajta, különben az uborka - az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg kori...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes