menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér

Elkészítés:


1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.

2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.

3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.

4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.

5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Uborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztasaláta
Káposztasaláta

1. A káposztát vékonyra felszeleteljük, besózzuk. 2. 2-3 óráig állni hagyjuk. 3. Utána kinyomkodjuk. 4. Salátalébe tesszük. 5. Másnap fogyasztjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SVÉD UBORKA SALÁTA VALI MÓDRA
SVÉD UBORKA SALÁTA VALI MÓDRA

Legyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé... Tehát a hozzávalókat egy kiló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk