4 kg uborka, 2 kg hagyma, 1 dl só, 8 dl cukor, 3 dl víz, 4 dl 10%-os ecet, 1 ek Nátrium-benzoát
1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom.
2. A hagymát megpucolom.
3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm.
4. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom.
5. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.
6. Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű sárga paprikát).
A fokhagymákat gondosan megtisztítottam, lemértem, majd aprítógéppel (ennek híján bormixerrel vagy húsdarálóval) pépesítettem. Egy kiló tisztított fokhagymához 15 dkg. asztali (nem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVékonyra vágni, soronként fűszer,3. sor alá a leveles káposzta (előtte torzsa ki és abálni).Döngölni. 8 sor.Súlyozni. Hetente leszedni a tetejét, amíg tiszta nem lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet. Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát héjastól leszeljük majd a hozzávalókkal összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű