4 kg uborka, 2 kg hagyma, 1 dl só, 8 dl cukor, 3 dl víz, 4 dl 10%-os ecet, 1 ek Nátrium-benzoát
1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom.
2. A hagymát megpucolom.
3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm.
4. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom.
5. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.
6. Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű sárga paprikát).
A vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Ter...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűKezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLaska gomba. Pucoltam, szeleteltem, abároltam, leszürtem, többször átmostam, üvegbe raktam. Feltöltöttem vizzel, pici só. Dunsztoltam 20percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cékla eltevése nálam. A céklát jól megmossuk, meghámozzuk,elvágjuk ha nagy és köménymaggal. meleg vízbe téve lefedve puhára pároljuk. Ha kész vékony szeletekre vágjuk, a főzővíz...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: Közepes