Családireceptkönyv.hu

Svéd csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg uborka, 2 kg hagyma, 1 dl só, 8 dl cukor, 3 dl víz, 4 dl 10%-os ecet, 1 ek Nátrium-benzoát

Elkészítés:


1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom.

2. A hagymát megpucolom.

3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm.

4. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom.

5. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.

6. Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű sárga paprikát).

Svéd csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMAKRÉM
FOKHAGYMAKRÉM

A fokhagymákat gondosan megtisztítottam, lemértem, majd aprítógéppel (ennek híján bormixerrel vagy húsdarálóval) pépesítettem. Egy kiló tisztított fokhagymához 15 dkg. asztali (nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú káposzta /Marika
Savanyú káposzta /Marika

Vékonyra vágni, soronként fűszer,3. sor alá a leveles káposzta (előtte torzsa ki és abálni).Döngölni. 8 sor.Súlyozni. Hetente leszedni a tetejét, amíg tiszta nem lesz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla felöntőlé
Cékla felöntőlé

A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet. Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát héjastól leszeljük majd a hozzávalókkal összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk