Családireceptkönyv.hu

Svéd csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg uborka, 2 kg hagyma, 1 dl só, 8 dl cukor, 3 dl víz, 4 dl 10%-os ecet, 1 ek Nátrium-benzoát

Elkészítés:


1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom.

2. A hagymát megpucolom.

3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm.

4. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom.

5. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.

6. Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű sárga paprikát).

Svéd csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csemege uborka hordós
Csemege uborka hordós

Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé Vali módra
Csalamádé Vali módra

A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bombabiztos bodzaszörp
Bombabiztos bodzaszörp

Figyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk